Haberler

Başkan Uysal, Bir Yıllık Faaliyetlerini Anlattı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "İnsanımızın yaşam şekillerinde ayrım yapmayız. Her insanımıza hizmet ederiz. Dünyamız budur.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "İnsanımızın yaşam şekillerinde ayrım yapmayız. Her insanımıza hizmet ederiz. Dünyamız budur. Hizmet anlayışımız budur" dedi.

Başkan Uysal, Belediye Kültür Salonu'nda "1'likte" sloganıyla düzenlenen toplantıda, bir yıllık çalışmalarını anlattı. Hizmetlerinin merkezinde insanın olduğunu belirten Uysal, belediye olarak insanların tercihlerine ve isteklerine saygıyla yaklaştıklarını ifade etti.

Sivil toplum faaliyetleri kadar okul, ibadethane, sağlık ocağı gibi kamusal ortak kullanım alanlarının da önemsendiğine işaret eden Uysal, "Pozitif ayrımcılığa muhtaç bütün gruplara hizmet edildiği gibi, hiç kimsenin kendini öteki hissetmemesi, kent kimliği ve kültürü önemlidir. Sağlıklı çevre, demokratik katılım, temiz, şeffaf ve etkin yönetim vazgeçilmezimizdir" dedi.

Göreve geldikten sonra başlattıkları Turunç Masa uygulaması hakkında da bilgi veren Uysal, 7 gün 24 saat hizmet veren masa aracılığıyla vatandaşlara 48 saat içinde geri dönüş yapıldığını anlattı. Bugüne kadar 21 bin başvurunun yapıldığı uygulamada sorunların yüzde 90'ının çözüldüğüne değinen Uysal, Turuncu Masa ile torpil anlayışının ortadan kaldırıldığının altını çizdi.

2 bin 650 vatandaşla özel görüşme

Uysal, "Biz Size Geliyoruz" sloganıyla her hafta bir mahallede vatandaşlarla bir araya geldiklerini, bugüne kadar 29 mahallede halkla buluştuklarını söyledi.

Bu toplantılarda halkın sorunlarını yerinde dinleme şansı yakaladıklarını ifade eden Uysal, toplantılar sırasında 2 bin 650 vatandaşla özel olarak görüştüklerini kaydetti.

İlçede 56 mahalleye eşit ve hızlı hizmet götürmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Uysal, son bir yılda 70 bin 126 ton asfalt malzemesi kullanarak, 366 bin 980 metrekarelik, 52,5 kilometre yolu sıcak asfaltla kapladıklarını bildirdi.

Kaldırımlarda 56 bin 152 metrekare kilit parkı taşı ve 51 bin 574 metretül bordür uygulaması yapıldığına değinen Uysal, "22 bin 493 kilometre stabilize yol yapıp, 8,5 kilometre yeni yol açtık. Kazınan asfalttan yeniden asfalt üretmeye başlıyoruz. Böylelikle 4 yılda yaklaşık 70 milyon asfalt harcamasını bu tesisle yarı yarıya düşürüyoruz" dedi.

Her ay 4 park

Uysal, belediyeye ait 35 dönüm serada çiçek ve turunç fidanı yetiştirildiğini anlattı. Üretimi kendi tesislerinde yaparak maliyeti düşürdüğünün altını çizen Uysal, her ay 4 park açtıklarını bildirdi.

İlçede çöp konteynerlerinin de yer altına alındığını, bugüne kadar 256 konteynerin yer altına alındığını belirten Uysal, ayrıca iki cem evi, 2 kilise ve 140 caminin periyodik olarak temizlendiğini ifade etti.

Barolar Birliği ile 600 gencin barınmasını sağlayacak yurt için görüşmelerin sürdüğünü vurgulayan Uysal, kariyer merkezine 8 bin 49 başvuru yapıldığını, bu başvurulardan 851'ine iş bulunduğunu açıkladı.

Ücretsiz halk çamaşırhanelerinin sayısının 3'e çıktığını, talep gelmesi halinde bu sayının artabileceğini belirten Uysal, 85 okul için de hizmet ürettiklerini söyledi. Uysal, 2 kreş ve 3 etüt merkezini hayata geçirdiklerini, Adayla Vakfı üzerinden 18 madencinin okul çağındaki çocuklarına biner lira toplamda 34 bin lira yardım yapıldığını kaydetti.

Pazar yerlerindeki düzenlemeler

Pazar yerlerinde de düzenlemeler yaptıklarını anlatan Başkan Uysal, ilçede kimsenin kayıt dışı çalışmasını istemediklerini bildirdi. Çığırtkanlığı bitirdiklerini, ancak hiçbir esnafı da pazar dışında bırakmak istemediklerini dile getiren Uysal, "Hukuksuz olan yerden kaldırıyorsak bir başka yer gösteriyoruz. Esnaf bize kızıyor ama iki yıl içinde gelirleri artacak" dedi.

Sokak hayvanlarının korunması ve sahiplendirilmesine önem verdiklerini belirten Uysal, Muratpaşa'da sokakta küpesiz hayvanın kalmadığının altını çizdi.

Kırcami düzenlemeleri

Uysal, Kırcami bölgesinin imar sorunu çözmek üzere çalışmaların da sürdüğünü açıkladı. Kırcami'de 18 uygulaması noktasına gelindiğine değinen Uysal, 6 ay içinde 18 uygulamasını askıya çıkaracak hale getireceklerini bildirdi.

İnşaatı süren Sivil Toplum ve Kültür Merkezi'nde de Muratpaşa'da 163 sivil toplum kuruluşunu tek çatı altında toplamayı hedeflediklerini anlatan Uysal, bu merkezde derneklerin, güvenlik, sekreterlik, muhasebe gibi hizmetlerinin ücretsiz sağlanacağını söyledi.

Muratpaşa Belediyesi Opera, Tiyatro ve Gösteri Merkezi'nin Yeşilbahçe Mahallesi'nde inşa edileceğini belirten Uysal, ayrıca Meltem Mahallesi'ne dijital kütüphane açacaklarını kaydetti.

Harcanan her kuruşun, insan hayatına etki edip etmediğine baktıklarını anlatan Uysal, şunları söyledi:

"(Görkemli eserler yapalım da yaptı desinler, namımız yürüsün diye bir şeyimiz yok. Harcadığımız her kuruş insan hayatına dokunacak şekilde harcanıyor. İnsan bizim temelimizdir, projemizdir. Yasa dışı olmayan her talep bizim için önemlidir. İnsanımızın yaşam şekillerinde ayrım yapmayız. Her insanımıza hizmet ederiz. Dünyamız budur. Hizmet anlayışımız budur."

Toplantıyı, CHP Antalya Milletvekili adayları Mustafa Akaydın, Devrim Kök, Sultan Yeğen, İl Başkanı Semih Esen, mahalle muhtarları, partililer ve vatandaşlar izledi.

Kaynak: AA / Yerel

Ümit Uysal Muratpaşa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title