Haberler

Başkan Türkyılmaz: "Tabela Belediyeciliğini Bırakın, Görevinizi Yapın"

Güncelleme:

Mudanya Büyükşehir'in benzer projeyi kamuoyuna açıkladığına dikkati çeken Başkan Türkyılmaz, "Tabela belediyeciliğini bırakıp, görevlerini yapsınlar. Destek de veririz ancak Sahil Projesi gibi olmasından endişeliyiz" dedi.

Mudanya'nın özellikle yaz mevsiminde büyük bir kaosa dönüşen trafik ve otopark sorununa yönelik hazırlanarak, UKOME'ye sunulan trafik projesinin "yetersiz" olduğunu iddia edenBüyükşehir Belediyesi'ne Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dan yanıt gecikmedi.Mudanya Belediyesi'nin teknik ekiplerince hazırlanan projeyi "bilimsellikten uzak, yetersiz" olarak nitelendiren Büyükşehir Belediyesi'nin benzer projeyi kamuoyuna açıkladığını kaydeden Başkan Türkyılmaz, "Büyükşehir'in reklamı bırakıp, söz verdiği gibi trafik sorununu çözüme kavuşturmasını bekliyoruz. Bununla ilgili desteğe de hazırız. Yeter ki 4 yılda yaptıkları ve 4 ayda çürüyen Sahil Projesi gibi olmasın" dedi.

Başkan Türkyılmaz, Bursa'nın denize açılan kapısı Mudanya'nın yaz mevsiminde artan trafik yükünden şikayet eden ilçe sakinlerinin tepkisi üzerine, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne sunulan trafik projesini yeniden gündeme getirmişti. Büyükşehir Belediyesi de projenin yetersiz olduğunu iddia ederek Mudanya'nın trafik sorununun Ulaşım Ana Planı kapsamında çözüleceğine yönelik açıklama yapmıştı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Ana Planı çerçevesinde Mudanya için açıkladığı güzergah çalışmalarının UKOME'ye sundukları projede belirtilen çözümlerden bir farkı olmadığına dikkati çekerek, "Büyükşehir Belediyesi, bilimsellikten uzak dediği projenin aynısını Mudanya'ya uygulamaya çalışıyor. Mudanya Sahil Projesi'nin tamamlayıcısı olarak açıkladığı çözümlerle Halitpaşa ve Mustafa Kemal Paşa caddeleri üzerinde geliştirilmesi ve bu caddelerin araç trafiğine kapatılması öngörülüyor. Bunu biz yıllardır söylüyoruz. Yine aynı açıklamada 4 adet otopark planlandığı belirtilirken, belediye olarak Dolgu Alanı adıyla bilinen bölgede yaptığımız otoparkı elimizden alarak ücretli hizmet vermeye başladılar. Yine, İpar ve Değirmendere caddelerinin Doğu-Batı istikametinde tek yön uygulaması ve Su Deposu, Engin Adıyaman, Şehit Hakan Tamaç caddelerinin, Bursa istikametinde tek yön uygulaması öneriliyor. Biz ne diyorduk? Bizimle aynı çözümde buluşmaları sevindirici ancak kamuoyunu yanıltmasınlar. Görevlerini yapsınlar, biz de destekleyelim" dedi.

SAHİLLERDEKİ PİSLİK VE HAKSIZ İŞGALLERİ DE UNUTMAYIN!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, trafik sorununa el atan Büyükşehir Belediyesi'nin sahillerdeki temizliğin yanı sıra, haksız işgallere de göz yumulmaması konusunda da hatırlatmada bulundu. Mudanyalılardan sürekli Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında kalan ilaçlama, sahiller ve haksız işgallerle ilgili şikayet aldıklarına dikkati çeken Başkan Türkyılmaz, "Mudanya Belediyesi olarak görevlerini yapmayan Büyükşehir Belediyesi'nin yetkili müdürleri hakkında sahillerde göz yumulan haksız işgallerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bu suç duyurusu, halkın kullanımına açtığımız plajlardaki işgallerin de kaldırılmasını kapsıyor. Bir kez daha Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunurken, yapmış olduğumuz suç duyurusuyla ilgili Savcılığı da göreve davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title