Haberler

Başkan Türkyılmaz, "Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olmayın"

Güncelleme:

Mudanya Esnaf Odası Başkanı'nın bilgisiz ve kasıtlı açıklamalar yaptığını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Kimse esnaflar ile aramızı açmaya çalışmasın. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasın" diyerek tepkisini dile getirdi.

Halitpaşa Mahallesi'nde bulunan bazı kafe ve restoranların Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlenmesinin ardından internet sitelerine açıklama yapan Mudanya Esnaf Odası Başkanı'nı sert bir dille eleştiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Algı yaratmaya ve esnaflarımız ile aramızı açmaya çalışıyorlar. Bilgisizce açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltmaya çalışmasınlar. Önce esnafın sorunları ve dört yıldır bitmeyen sahil çalışmaları ile ilgilensinler" dedi.

MÜHÜRLEME KARARI VALİLİK'TEN

Söz konusu işyerlerinin mühürlenme süreci hakkında bilgiler veren Başkan Türkyılmaz, "Bursa Valiliği, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nden gelen yazılar ve yapılan şikayetler göz önüne alınarak gerekli yasal süreyi tanıdık. Ancak işletmelerimiz yükümlülüklerini yerine getiremediği için mühürleme işlemleri gerçekleştirilmiştir" dedi. İlçedeki bazı esnaflar için esnaf odasından da şikayet geldiğini vurgulayan Türkyılmaz, "Odaya kaydı bulunmayan ve ruhsatsız işletmelerin kapatılması için oda tarafından da belediyemize şikayetler iletilmektedir. Esnaf Odası Başkanı'nı yanıltıcı ve algı yaratmak adına yaptığı açıklamalardan ötürü şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZ YASAL HALE GETİRİYORUZ"

Halitpaşa Mahallesi'nde alt cadde olarak bilinen alan için Ocak ayında meclis kararı aldıklarını hatırlatan Türkyılmaz, "Bizler ilçemizin turizm yönünde gelişmesi adına adımlar atıyoruz. Girit Mahallesi diye tabir edilen alanda sokak ve bina kullanımlarına ilişkin esnaflarımız ile vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak, günübirlik ve konaklama turizminin gelişmesi için meclis kararı aldık. Bu meclis kararımız şu an Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nün onayındadır" dedi. Hiçbir çalışmayı takip etmeden, bilgi sahibi olmadan açıklamalar yapmanın yanlış olduğuna bir kez daha vurgu yapan Türkyılmaz, "Mudanya Belediyesi olarak halkımızın ve vatandaşlarımızın çıkarlarını hep göz önünde bulundurmaya, Mudanyalının hakkını korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hayri Türkyılmaz Halitpaşa Mudanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title