Haberler

Başkan Türel Kentin Vizyon Projelerini Değerlendirdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yürüttükleri projelerle Antalya'nın değerine değer kattıklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yürüttükleri projelerle Antalya'nın değerine değer kattıklarını söyledi.

AK Parti Antalya İl Başkan Rıza Sümer başkanlığında gerçekleştirilen İl Yönetim Kurulu Toplantısına katılan Türel, Antalya'ya yapılan ve yapılacak projelerle ilgili yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdi, soruları yanıtladı.

Antalya'nın değerine değer katacak vizyon projeler Boğaçayı, Konyaaltı Sahil ve Kruvaziyer Liman projeleriyle ilgili bilgi veren Türel, şöyle konuştu:

"Marka şehir Antalyamızın değerine değer katacak yatırımlar için artık önümüzde bir engel kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz toplantıda Boğaçayı Projesi'nin kaynağı ve gerekli izinleriyle ilgili sorunları çözdük. Antalya'yı her zaman çok yakından takip eden Cumhurbaşkanımız, Antalya'yı adeta uçuracak projemize gereken her türlü desteği veriyor. Teknik anlamda Türkiye'nin en iyi su mühendislerinden olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun da değerli fikirlerini aldık, alıyoruz."

Boğaçayı'nda yaşanabilecek olası bir taşkın ile ilgili de gerekli etüt çalışmalarının yapıldığını ifade eden Türel, "Şu anki projede 4 bin 500 debillik bir taşkını önleyebileceğiz. Bu projenin devamına film platosu projemize de dahil ederek, Antalya'da 10 bin kişilik bir istihdam alanı daha sağlayacağız. O yüzden tüm dedikoduları bir kenara bırakarak, Antalyamızı ismine yakışır bir sahil kenti yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili de bilgiler veren Türel, konuşmasına şöyle devam etti:

"Konyaaltı Sahil Projesi'ne ihaleye çıkmadan, belediye bütçemizden ayırdığımız payla ekim ayında başlayacağız. Daha sonra işletme ihalelerimizi yapmayı planlıyoruz. Sosyal alanlarla dolu olacak projemizde Yat Limanımız da yer alacak, böylelikle Antalyamızı yerli yabancı görmeye gelen turist sayımızda önemli bir artış sağlayacağız."

- "Kruvaziyer liman zorunlu"

Turizm kenti Antalya'nın artık bir Kurvaziyer Limana kavuşması gerektiğine dikkat çeken Başkan Türel, "Antalyamıza kruvaziyer gemilerle gelen turistleri yük gemilerinin yanaştığı limana indiriyoruz. Bu tablo Antalyamıza yakışmıyor. Bunun için Antalyamıza yakışan bir Kruvaziyer Limanı en kısa sürede kazandırmak için çalışıyoruz. Antalya merkeze daha fazla turist gelebilmesi için bu yatırımları gerçekleştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Antalya ulaşımının yeni proje ve çalışmalarla her geçen gün rahatladığını da belirten Türel, kentte birinci ve ikinci etap ANTRAY hatlarıyla ulaşımda önemli adımlar attıklarını kaydetti.

Antalya'da tramvay hatlarına yoğun talep olduğunu dile getiren Türel, şöyle konuştu:

"Mahallelerimizde yapılan referandumlarda yüzde doksanların üzerinde 'evet' oyu veren vatandaşlarımız, raylı ulaşımın Antalya için ne kadar önemli olduğunu sandıkta cevabını vererek göstermiştir. Biz her zaman demokrasiden yana olduk olmaya da devam ediyoruz. Antalya'da hayata geçirmek istediğimiz her projeyi önce hemşerilerimize soruyor, olumlu yanıt alırsak kazmayı öyle vuruyoruz. Birinci ve ikinci etap raylı sistemin ardından bir süredir beklediğimiz üçüncü etap ile ilgili de sevindirici haberi nihayet aldık. Varsak-Sakarya Bulvarı- Otogar-Üniversite-Eğitim Araştırma Hastanesi istikametinden Işıklar nostaljik tramvay hattına bağlanacak üçüncü etap hattımızın projesi Başbakanımızın onayıyla Yüksek Planlama Kurulu'ndan geçti. En kısa sürede bu proje için de kazmayı vuracağız. Antalyamıza hayırlı uğurlu olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Konyaaltı Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title