Haberler

Başkan Topbaş'tan, Beş Tünel Yolun İnşaatıyla İlgili Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beş Tünel Yolun İnşaatlarının Katılım Yollarına da Katılarak İhale Yapıldığını Belirterek, "1.5 Yıl Sonra Bitecek Olan Tünelin Bu Katılım Yollarının O Zamana Yakın Tarihte İhalesinin Yapılmasının Daha Doğru Olduğunu, Sadece Kaynaklarımızı Tünellere Yönlendirmek Gerektiği İçin Böyle Hareket Ettik" Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beş tünel yolun inşaatlarının katılım yollarına da katılarak ihale yapıldığını belirterek, "1.5 yıl sonra bitecek olan tünelin bu katılım yollarının o zamana yakın tarihte ihalesinin yapılmasının daha doğru olduğunu, sadece kaynaklarımızı tünellere yönlendirmek gerektiği için böyle hareket ettik" dedi.

Bin 728 konuttan oluşan "Tuzla Konutları 2.Etap Satış Kampanyası", Saraçhane Belediye Sarayı'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla düzenlenen bir törenle başlatıldı. Törenin ardından Başkan Topbaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Topbaş, "Beş tünel yol ihalesi neden iptal edildi?" sorusuna, "Bu tünel inşaatlarına katılım yollarını da katarak ihale yapıldı. Katılım yollarına şimdi yatırım yapmamız gerekmiyor. 1.5 yıl sonra bitecek olan tünelin bu katılım yollarının o zamana yakın tarihte ihalesinin yapılmasının daha doğru olduğunu, sadece kaynaklarımızı tünellere yönlendirmek gerektiği için böyle hareket ettik" yanıtını verdi.

Topbaş, "Bu ihale ilana çıkarılırken yapılamaz mıydı? İstanbul, iki aya yakın bir süreyi kaybetmedi mi?" sorusunu ise "Yapılabilirdi ama doğru olanı işleri ayrıştırarak net olarak yapmak, yatırımları da daha doğru, rantabl kullanmak. Şimdi çok paramız var diye her tarafa büyük yatırımlar saçarak hareket edemeyiz. İstanbul'un parasına doğru düzgün kullanma sorumluluğumuz var" diye yanıtladı.

Topbaş, Büyükçekmece'deki Koruma Kurulu tarafından kaldırılması kararı verilen Mimar Sinan Köprülü Kavşağı'nda gerekli uyarı işaretlerinin yeniden konulacağını söyledi. Kurul kararına uyacaklarını söyleyen Topbaş, "Daha önce sit alanında olmadığı için, etkileşim alanında olmadığı için bu projeler kurula sunulma gereği duyulmamıştı. Ama bu bölgeyi sit alanına aldıklarından dolayı burada yapılacak her yapı bundan sonra böyle kuruldan görüş almadan yapılamayacak anlamına gelmektedir" dedi.

(KT-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title