Haberler

Başkan Topbaş, Eleştirilere Cevap Verdi (2)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basında hakkında çıkan eleştirilere Artvin'in Yusufeli ilçesinden cevap verdi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım çalışmaları nedeniyle trafik çilesinin yaşandığı İstanbul'da bulunmak yerine memleketi Yusufeli'nde tatilini geçirdiği iddialarına cevap veren Başkan Kadir Topbaş "Ben basının bu tavırlarına alıştığımızı özellikle ifade etmek istiyorum. İstanbul bir ülke yönetimi tarzında algılanması gereken bir kent. Bu şehri biz kurumsallaştırılmış bir idare anlayışıyla yönetmekteyiz yani artık bu devirde bahsettiğim masa başındaki gibi yönetim devri bitti. Hele bilişim bilgi çağında dünyanın neresinde olursanız olun işinizi rahatlıkla takip edip görebiliyorsunuz. Kaldı ki biz 52 bin çalışanlı bir büyükşehir belediyesi olarak hizmet alanlarımızı her noktasında sorumlu arkadaşlarımıza tam yetkiler vermişiz ve çalışmalarını yapmaktadırlar. Sistem gayet iyi bir şekilde kurgulanmıştır ve devam ediyor. Tabiki İstanbul 14 milyonluk bir şehir. Hele özellikle karayollarımızın İstanbul'un 2 köprüsü üzerindeki bakım çalışmaları sebebiyle ciddi bir trafik sıkıntısı yaşandı. Bununla ilgili vatandaşlarımıza ben özellikle bizim anonslarımıza dikkat eden, değer verenlerin teşekkür ediyorum. Çünkü onların desteği olmadan, vatandaşın katkısı olmadan başarıya ulaşmamız mümkün değildi. Büyük bir destek aldığımıza inanıyorum ve bazı önlemler almak için bir kriz masası kurduk. Özellikle trafik komuta kontrol merkezimizde emniyetten, valiliğimizden, yetkili arkadaşlar, karayollarından yetkili arkadaşlarla 9 maddelik bir önlem açıkladık ve şu anda İstanbul trafiğinde ciddi bir rahatlama olduğu da bahsediliyor" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Salı gününden itibaren köprülerden bakım çalışmaları bitene kadar geçişlerin ücretsiz olması ile ilgili açıklamalarını hatırlatarak "Ben sayın Başbakanımıza özellikle İstanbullular adına teşekkür ediyorum. İstanbul'daki 2 köprünün de bakım onarım sürecinde ücretsiz olması konusunda bir açıklaması beyanatı oldu, bugün Sakarya'da. o da bizim için önemli çünkü KGS dediğimiz kartlı geçiş sistemlerinde para ödemeli sistemler sebebiyle ciddi bir tıkanma vardı. O yer otomatik geçişler olsa mesela bütün araçlarda bu sistem olsa belki çok daha rahat geçilecek bu özellikle sayın başbakanımızın açıkladığı köprü geçişleriyle ilgili çok önemli bir fırsat verdi. Ben kendilerine İstanbullular adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuyu tekrar tatiline getiren ve horon oynaması ile ilgili basında çıkan haberlere vurgu yapan Başkan Kadir Topbaş, basında çıkan haberler ile ilgili olarak "Ben bir medya mensubuna şunu söyledim telefonda. (Bir gazeteciye medyadan sorumlu olan bir arkadaşımıza) 'Sizin patronunuz İstanbul'dan gittiği zaman gazete çıkartmıyor musunuz " dedim, 'sisteminiz duruyor mu' durmuyor' dedim demek ki sistem devam ediyor. Sistemi doğru kurgulamışsanız devam eder. İstanbul'da başarılı bir çalışma var. Bizim de tabi ki kendi memleketimiz tercih ederek yaptığımız bir tatile de en azından ben olmasam bile eşimin ve çocuklarımın hakları var. Bunları yerine getirmiş oluyorum ve tercihimi de tatilimi de ecdad topraklarında baba topraklarında kullanmayı yeğliyorum. Burada olmak tabi ki benim için farklı bir haz vermekte ve tabi burada horon tenkit ediliyorsa bunu da biraz esprili olarak kabul ediyorum. Neden çünkü bunlar bizim geleneksel kültürlerimiz. Yok olma noktasına gelmiş özelliklerimiz. Bizler, yöneticiler ve medyanın önünde olanlar, bu bizim kültürel değerlerimize sahip çıkarsa, orada el tutarsak yardımcı olursak bir takım gelişmelere ve içinde olursak bu geleneksel değerlerimiz yok olmaz ve yaşar ve devam eder. Bizim yaptığımız esasında bu, Yoksa biz horon oynamak için burada değiliz. Orada bu coşkuya bu sevgiye bu insanlarımızın heyecanına katılmak çok anlamlıdır diye düşünüyorum. Yoksa biz de kalkıp bulunduğumuz konum itibariyle ve kendi kişisel maddi imkanımızla yurtdışında veya Türkiye'nin başka coğrafyalarında çok daha rahat farklı tatiller yapabilirdik. Her yıl tatilimizi burada geçirmeyi, Yusufeli'nde olmayı yeğliyorum. Bunu herkese tavsiye ediyorum, hatta gelsinler Yusufelimize ağırlayalım" şeklinde konuştu.

"3. KÖPRÜYE İHTİYAÇ VAR"

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarını değerlendiren Topbaş, "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden günde 30 bin civarında kamyon ve TIR geçmekte ve bunlar sıkıştığımız zaman geldiğinde o saatler içerisinde de çok ciddi kamyon trafiğini insanlarımız yaşamakta. Halbuki bu bahsettiğimiz köprü şehir içi köprüsü haline geldi. Kent köprüsü halinde şunu düşünmek lazım; hani 1. köprüye karşı çıkanlar geçmişte biz Kabataş-Üsküdar arabalı vapurlarla idare ederdik karşıya geçerken nüfus arttı şehrin nüfusu 2-3 milyonlarda iken bu hayat normaldi belki kullanabiliyordu. 1. köprü yapıldı yetmedi, 2. köprü yapıldı yetmedi, 3.'ye hayır deniyor. Demek ki 3'e de ihtiyaç var. Bugün bunu yaşadığımız en azından bakım onarım için alternatif yollarımıza ihtiyaç var yine maalesef Marmaray gecikti. 2013'ün ekimine sarktı. 3-4 yıllık bir gecikme var hep bunlar sistemdeki gecikmelerin getirdiği sıkıntılar bugün İstanbullular yaşıyor hele havanın sıcaklığı stresi bir taraftan. Tabi ki trafik yoğunluğu diğer taraftan Ramazan-ı Şerif'in gelişi münasebetiyle ciddi bir sıkıntı hissedilmekte. Biz yöneticiler de halkın bu konuda rahatlığı için her türlü adımı atıyoruz. Belediye olarak bizim 8.5 yılda İstanbul'da yaptığımız yatırım toplamı 24.3 katrilyon. Sadece ulaşıma harcanan para bu. Toplamda 52 katrilyon yani 52 milyar lira yatırım yapmışız. Bir kaç gün içinde nasip olursa Beylikdüzü metrobüs hattımızı açıyoruz, tamamlanıyor şuanda. Test sürüşleri başlayacak, yürüyen merdivenlerin montajları yapılacak, bir kaç gün içerisinde. Metrobüs, Beylikdüzü'ne girecek ve günde 1 milyon yolcu taşınacak. Dünyada böyle bir sistem yok diyebiliriz bu ölçekte. Büyük bir hizmet. Daha önce insanlar bu şehri nasıl kullanıyordu bunu düşünmek lazım" ifadelerini kullandı.

Minibüslerdeki sıkıntıların da giderildiğini belirten Topbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Minibüsçü esnafımız asla ezmeyeceğiz, bunu da özellikle ifade edeyim. Minibüscü esnafımıza ihtiyacımız da var şehirde. Onların hizmet alanlarını yeniden düzenleyeceğiz,

belki bizim sistemlerimize katılacaklar ama iç bölgelerdeki taşıma sistemlerinde onlara ihtiyacımız var. Onlarda devam etmesi gerekiyor ama disipline ederek daha doğru daha kaliteli hele Avrupa'nın kültür başkenti olmuş İstanbul'da İstanbul'a yakışır her alanı ulaşım sistemlerini oluşturmaya çalışıyoruz ve şunu söyliyeyim ki geçmişten İstanbul şuan çok daha farklı yarın çok daha farklı olacak."

Öte yandan tatilini tamamlayan Topbaş, hemşehrileri ile vedalaşarak karayolu ile geçtiği Erzurum üzerinden havayolu İstanbul'a hareket etti. - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title