Haberler

Başkan Topbaş: AB'nin Dışında Olan Bir Ülkeye Bu Bayrağın Verilmesi Çok Gurur Verici

Belçika'da düzenlenen törenle, 2012 Avrupa Spor Başkenti bayrağını Valencia temsilcilerinden teslim alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gurur dolu bir gün yaşadıklarını söyledi.

Belçika'daki Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen törenle 2012 Avrupa Spor Başkenti bayrağını Valencia temsilcilerinden teslim alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gurur dolu bir gün yaşadıklarını söyledi.

Bayrak teslim töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, "Hepimizin gurur duyduğu bir gün oldu. Avrupa Birliği'nin dışında olan bir ülkeye bu bayrağın verilmesi çok gurur verici. 2012'de tüm İstanbul'da herkesin bununla gurur duyacağına inanıyorum. Bu tür etkinliklerle İstanbul'un bir marka olmasında önemli bir noktadır. İstanbul, hakettiği ve var olduğu yerini dünya genelinde alacaktır. Bu bayrağı İstanbul'un taşıması çok mutlu ve gurur verici" dedi.

Eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay da, "Spor başkentimizin başlangıç günü oldu bugün ve bununla beraber tüm dünyaya İstanbul'un güzelliği yansıtılacaktır. Herkesin spor yapabileceği tesisler ve imkanların olmasının dışında tüm İstanbullulara sporu sevdirecek bir etken olacaktır. Türkiye'ye ve İstanbul'a hayırlı olsun. İstanbul bilindiği gibi tarihi ve kültürüyle bütün ülkelerin dikkatini çeken bir ülkedir" diye konuştu.

"Bu gece burada şike konuşuldu mu" sorusu üzerine Şükür, "Bu tip olayların konuşulduğu bir ortam değildi zaten. Futbol oynadığım dönemde tanıştığım sporcu arkadaşımı gördüm ve birbirimizin bilgilerini aldık. Birlikte nasıl çalışabileceğimizi konuştuk" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Spor Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title