Haberler

Başkan Togar Down Sendromluları Unutmadı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Tekkeköy'de özel bir rehabilitasyon merkezindeki öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Hasan Togar, merkezde down sendromlu çocuklarla pasta kesti. Başkan Togar'a ziyaret esnasında eşi Yasemin Togar ile merkezin yetkilileri eşlik etti. Her insanın yaratılışında farklı özelliklerle dünyaya geldiğine dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Bizler her zaman tüm engelli kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Özellikle down sendromlu bireylerin kimliklerinin temelinde yatan asıl sebep 21. kromozomlarının çift değil de üç tane olmasıdır. Dünya genelinde 6 milyon bireyin, Türkiye'de ise rakamlar kesin olmasa da yaklaşık 100 bin civarı bireyin down sendromlu olduğu tahmin edilmektedir. Dolayısıyla down sendromu konusunda toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak açısından farklı etkinlikler düzenlemek, ziyaretler gerçekleştirmek çok önemli. Bu kapsamda down sendromlu bireylere yönelik bakış açısını değiştirmek ve yaşamın her alanına entegre etmek için gerek toplumsal kurumlara gerekse bireylere büyük görevler düşmektedir. Her şeyden önce down sendromlu bireylere karşı geliştirilen ön yargı ve ayrımcılığı ortadan kaldırma ve onların sosyal yaşamda diğer insanlarla beraber izole edilmeden yaşamlarını sürdürme yükümlülüğümüz var. Aynı zamanda onları iyi tanıma ve iyi anlatma yükümlülüğümüz de var. Hepimizin yakınında çevresinde, ailesinde down sendromlu bireyler vardır. Bizler bu kardeşlerimizin farkını fark ederek hareket etmeli ve ona göre davranmalıyız" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Togar Tekkeköy 21 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title