Haberler

Başkan Tevfik Göksu: "Bu Vatan, Devlet, Millet Meselesi, Sonuna Kadar Evet"

Esenler’de 880 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin, bir araya bir araya geldiği toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "16 Nisan tarihi okuma değil tarihi yazma dönemi. Bu vatan, devlet, millet meselesi. Onun için sonuna kadar evet" dedi.

Esenler'de 880 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin, bir araya bir araya geldiği toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "16 Nisan tarihi okuma değil tarihi yazma dönemi. Bu vatan, devlet, millet meselesi. Onun için sonuna kadar evet" dedi.

Esenler'de çoğunluğunu sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin oluşturduğu Esenler Evet Platformu tarafından organize edilen programa, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz ile ilçede kurulu bulunan mahalli dernek, vakıf, sendika ve oda gibi sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Esenler'de 880 STK "evet"te buluştu

880 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunda "Evet" demek için bir araya geldiği toplantıda ilk konuşmayı Esenler Evet Platformu Başkanı Mustafa Göçen yaptı. Esenler Evet Platformu'nu niçin ve nasıl kurduklarını anlatarak sözlerine başlayan Göçen, "Esenler'deki sivil toplum kuruluşları olarak sadece yaşadığımız ilçe için değil memleketimiz için de yapabileceğimiz şeyler olduğunu düşünerek ilçemizde faaliyet gösteren derneklerimizle istişarelerde bulunarak Esenler Evet Platformu'nu kurduk" dedi.

"Son yıllarda ülke idarecilerimizin yaptığı büyük atılımlara destek olmak ve dünya siyaset sahnesinde güçlenen ülkemizin gücüne güç katmak anlamında bizlerin de yapabileceği şeyler olduğu fikrinde birleşerek bir çok sivil toplum teşkilatı yöneticisi kardeşimle fikir birliğine vararak 'evet' için çalışmaya başladık" diyen Göçen, "Ülkemizin tekrar siyasi ve ekonomik krizler yaşamaması, bizlerin şahit olduğu darbe teşebbüslerine çocuklarımızın muhatap olmaması, birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam etmesi için bizler 'evet'te birleştik. Tüm Esenlerimizi de 'evet'te birleşmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

" Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar"

STK temsilcilerine hitap eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, konuşmasına Türkiye'nin önemine değinerek başladı. Türkiye'nin enerji, ekonomi, insan gücü ve savunma sanayi gibi dört önemli konuda küresel güçlere meydana okuduğuna dikkat çeken Başkan Göksu, "Bir, dünyanın en önemli enerji koridorundayız. Tabiri caizse; Avrupa, Asya, Ortadoğu yaşamak istiyorsa bize muhtaç. Dünya bu yüzden bu topraklarla ilgileniyor. İki, dünya, ekonomik bir kriz yaşıyor. Şu anda Çin ve Hindistan'ın ekonomik büyümesi bütün dünyanın ekonomik büyümesinden daha fazla. Avrupa Birliği ülkelerinin ekonomik büyümesi, Türkiye'nin ekonomik büyümesinden daha az. Üç, bir ülke için en önemli varlık insandır. Batı şu anda insansızlık krizi yaşıyor. Biz nüfusu artan bir ülkeyiz. Dört, düne kadar savunma sanayisinin yüzde 85'ini dışarıdan alan bir ülkeydik. Bırakın insansız hava aracını piyade tüfeğini bile dışarıdan alan bir ülkeydik. Ama geçti o günler. Silah satın alan değil silah satan bir olduk. Adın Osmanlı olacak, adın Müslüman olacak ve Ehli Salib'in orduları sana geçit verecek. Geçit vermek istemiyorlar. Oyun bu, tezgah bu. Almanya, iki bakanımıza konuşma izni vermedi. Hollanda, kardeşlerimize konuşma izni vermiyor. Niye? Çünkü biliyorlar. 16 Nisan'da 'evet' çıkarsa bunun ne anlama geleceğini çok iyi biliyorlar" dedi.

"16 Nisan'da tarih yazacağız"

Türkiye'nin geçmiş dönemlerde azınlık hükümetlerine mahkum edildiğini hatırlatan Başkan Göksu, "O günlerde iktidar sahipleri başkalarıydı. Gecelik faizler yüzde 7 bin 500'e çıktı. Kepenkler kapandı. Zenginler kulübü biraz daha zengin oldu, fakirler daha da fakir oldu. Türkiye sürekli geri sardı. 2002 yılında Türkiye'nin gayri safi milli hasılası 230 milyar dolardı. Şimdi 870 milyar dolar. 4 kat zenginleşmişiz. Petrol mü çıktı, gökten para mı yağdı? Hayır. Doğru yönetildik. İstikrar vardı. Güçlü lider vardı. Türkiye büyüdü. İşte bunu bildikleri için 16 Nisan'da evet çıkmasını istemiyorlar. Çünkü artık bu ülkede iktidar oyunu oynayamayacaklar. Artık otel lobilerinde milletvekili pazarı kuramayacaklar. Bunu çok iyi biliyorlar. Çünkü 16 nisan'da evet çıkarsa iktidarı artık millet kendisi belirleyecek. 'AK Parti zaten güçlü, Recep Tayyip Erdoğan zaten güçlü, böyle bir sisteme niye ihtiyaç duyuyorsunuz' diyorlar. Bu sisteme AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanımızın ihtiyacı yok, Türkiye'nin ihtiyacı var. Bunu için evet diyoruz. İnsana bazen vatanı için çok önemli görevler düşer. İşte her birimize kahramanlık anlatma dönemi. 16 Nisan tarihi okuma değil tarihi yazma dönemi. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli, grup toplantısında çok güzel bir konuşma yaptı: 'Sonuna kadar devlet, sonuna kadar millet -gerisini ben ilave ediyorum- sonuna kadar evet' dedi. Çünkü bu mesele, bir vatan, bir devlet, bir millet meselesi. 16 Nisan'da vereceğimiz evet, Türkiye'yi kuşatmak isteyen aktörlere verilecek en güzel cevap olacaktır" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti Türkiye Esenler Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title