Haberler

Başkan Tanış, ihtiyaç sahibi ailelere anahtarlarını teslim etti

Güncelleme:

Van'ın Gürpınar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gürpınar İyilik Merkezi (GİMER) projesiyle evi yıkılan 2 vatandaşa ev yaparak anahtarlarını teslim etti.

Hoşap Mahallesi'nde evleri yıkıldığı için zor şartlar altında yaşamını sürdüren Canayağız ve Eliş aileleri için ev yapım çalışmasına başlayan Gürpınar Belediyesi, kısa süre içerisinde evleri tamamlayarak vatandaşlara teslim etti. Yeni bir sıcak yuvaya kavuşan ailelerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Evlerinin anahtarlarını özellikle ailelerdeki kadınlara teslim eden Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, belediye olarak ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanlarında oldukları kaydetti. Gönül belediyeciliğini kurdukları GİMER projesiyle bir bir hayata geçirdiklerini belirten Başkan Tanış, belediyenin bu tür mağduriyetler karşısında her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade ederek, "31 Mart yerel seçim çalışmalarımızı sürdürürken ailemizin büyük bir mağduriyet yaşadığını ve evlerinin yıkıldığını gördüm. Çocukların ve ev sakinlerinin mağduriyetini görünce bir şeyler yapmak istedim. O gün ki şartlar doğrultusunda bir konteyner getirerek ailemizi buraya yerleştirdik. Göreve başlamamızla kollarımızı sıvayarak belediyemiz bünyesinde Gürpınar İyilik Merkezini (GİMER) kurduk. Bu merkez aracılığıyla iş adamlarımızın desteğini alarak ilçemizde iki ihtiyaç sahibi ailemizi ev sahibi yaptık. 9 aylık kısa bir süre içerisinde vatandaşlarımıza yeni sıcak yuvalarının anahtarlarını teslim ettik. Biz insana dokunan bu tür hizmetlerin artması için tüm iş adamlarımızı Gürpınar Belediyesi iş birliğiyle insanlarımıza yardım ellerini uzatmalarını bekliyoruz" dedi.

Bir evin yapılmasında destekte bulunan hayırsever iş adamı Veysel Şalem de, insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla kurulan GİMER projesine katkıda bulunmanın memnuniyetini yaşadığını anlattı. Yeni evlerine kavuşan aileler ise Başkan Tanış'a ve hayırsever iş adamına teşekkür etti. Hayırsever iş adamlarını ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturarak gönül köprüsü kuran Gürpınar Belediyesi bu sayede gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürpınar Belediyesi Gürpınar Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title