Haberler

Başkan Sözlü, Meclis Toplantısında Adeta Çıldırdı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, meclis toplantısı sırasında sert sözlerle tepki gösterdiği AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı’yı bağırarak salondan atmaya kalktı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, meclis toplantısı sırasında sert sözlerle tepki gösterdiği AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı'yı bağırarak salondan atmaya kalktı. Gülaçtı, AK Parti grubuyla birlikte salonu terk ederken, Başkan Sözlü, "Neredeyse Altın Koza üzerinden hırsızlık yaptığımı söyleyecek. Oyuncak gibi kuruyorlar, geliyor konuşuyor. Dışarıda da 'kikikiki' yapıyor yüzüne. Var mı böyle avanta? Biz de Adana çocuğuyuz ya. Belediye başkanı sıfatımız var diye diğer sıfatlarımızı terk etmedik ki" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ekim ayı beşinci oturumu, Hüseyin Sözlü başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Uluslararası Altın Koza Film Festivali isminin Uluslararası Adana Film Festivali olarak değiştirilmesine yönelik komisyon raporu okundu. Resmi olarak ismi değiştirilmemiş olmasına rağmen geçtiğimiz dönem Uluslararası Adana Film Festivali olarak gerçekleşen etkinliğin isim konusunda resmiyet kazanması için yapılan komisyon kararının 'ret' olduğu açıklandı.

Bu sırada söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, 'Altın Koza' isminin gayri resmi olarak etkinlik isminden çıkartıldığını hatırlattı. Festivalin halkla yeteri kadar buluşmadığını öne süren Gülaçtı, Portakal Çiçeği Karnavalı'nı örnek göstererek, "Maalesef bu festival büyük bütçelerle yapılmış olmasına rağmen Adanalı hemşerilerimizden biraz uzak kalmış. Bütçesi olmayan daha evvel yaptığımız kendi kendine sivil oluşumla gerçekleşen Portakal Çiçeği Festivali daha çok Adanalıyla buluşuyor, şehre bir katkısı oluyor. Festivali niye yaparız? Şehir dışından temsilciler, misafirler gelsin oteller dolsun taşsın, şehrin günlük yaşantısından bir uzaklaşsın, vatandaşlar stres atsın gitsin gelsin eğlensin şeklinde yapıyoruz ama maalesef Adanalı bu festivalden uzak kalıyor. Bundan sonraki yıllarda bu festivalimizin hemşerilerimizle daha bütünleştirilerek yapılabilmesini umuyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Ozan Gülaçtı'nın entelektüel birikimden uzak, sığ bir anlayışta olduğunu ileri sürerek, Gülaçtı'ya uçak bileti alıp Antalya Film Festivali'ni takip etmek üzere kente göndermeyi teklif etti. Portakal Çiçeği Karnavalı ile Adana Altın Koza Film Festivali'ni karşılaştırmamak gerektiğini söyleyen Sözlü, "Eleştiriler yapılıyor sokaklarda kebap, şalgam da yenmeliydi diye. O, adı üzerinde karnavaldır. Bu ise bir sanat, film festivalidir. Muhaliflik o kadar ruhunuza girmiş ki festivalin daha açılışına bile gelmiyorsunuz. O kadar gözünüz körelmiş ki, festival başlarken itiraz ediyorsunuz, gazetecilere demeç veriyorsunuz. Karnaval ile sanat festivali arasındaki farkı ortaya koyamıyorsunuz. Hangi filmi izledin sen? Burada konuşturmam Ozan seni. Festivalin maliyeti 4 milyon lira. Saygılı ol. Atarım seni" şeklinde konuştu.

Ozan Gülaçtı ise Başkan Sözlü'nün "Atarım seni" çıkışına karşılık, "Kendim çıkarım" diyerek beraberindeki AK Partili meclis grubuyla salonu terk etti.

Başkan Sözlü, festivalin isim değiştirilmesine tepki gösterilmesine de ateş püskürdü. Antalya Film Festivali ve Cannes Film Festivali'nden örnekler gösteren Başkan Sözlü, "Antalya Film Festivali 20 milyon lira bütçeyle yapılıyor. 4 milyon lirayla Adanalılar'ın emeğiyle yapılan bir festivale burada laf söyletmem. ve Altın Portakal Film Festivalinin adı Antalya Film Festivali oldu ama o kadar gözleri kör ki her gün sahtekarca yalan söylemesine müsaade etmem. Her gün gazetelere çıkıp yalan beyanla, bizi suçlamaya kimin hakkı var? Kimden daha az şerefliyiz biz? Festivalde siyasete zerre girilmemiş. Sinema emekçilerinin ağırlığını koyduğu, jüriyi onların oluşturduğu bir festivalde bunlar yapılıyor" ifadelerini kullandı. Sözlü, AK Partili meclis üyelerinin vicdanlarını sattığını öne sürdü.

Altın Portakal Film Festivali ismini Antalya Film Festivali olarak değiştiren mekanizmanın da AK Parti yönetimindeki belediye olduğuna dikkat çeken Sözlü, İstanbul'da da aynı durumun varolduğunu anımsattı. Belediye bünyesinde sadece Altın Koza A.Ş.'deki görevlendirmelere müdahale etmediği söyleyen Sözlü, şirket genel müdürünün bile yıllarca aynı olduğuna işaret etti ve bu yıl En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Menderes Samancılar'ın sol görüşe sahip bir devrimci olduğunu örnek gösterdi.

CHP'li Meclis Üyesi Yusuf Akıncı, Başkan Sözlü'ye "Biraz sert oldu" diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştı.

Başkan Sözlü ise bazı gazetelerde yazılan haberleri örnek göstererek, "Neredeyse Altın Koza üzerinden hırsızlık yaptığımı söyleyecek. Oyuncak gibi kuruyorlar, geliyor konuşuyor. Dışarıda da kikikiki yapıyor yüzüme. Var mı böyle avanta? Biz de Adana çocuğuyuz ya. Belediye başkanı sıfatımız var diye diğer sıfatlarımızı terk etmedik ki. 20 senedir AK Parti Adana Havalimanı'nı bitiremedi. Ceyhan'daki hastane sorununu 10 yıldır bitiremediler. '350 milyon borçlanmış' diyorlar. Adana'da normal bir aile şirketi bile 100 milyon borçlanıyor gidiyor fabrika yapıyor, arazi alıyor. Belediyenin bütçesini geldiğimizden beri 2 kat artırdık. Bunları gelirlerimizle yaptık. Hükümet kaynaklarıyla değil" diye konuştu.

Gerilimin sakinleşmesinin ardından, etkinliğin ismini Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali olarak düzenleyecek komisyon raporu kabul edildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü AK Parti Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title