Haberler

Başkan Seçer, İstiklal Caddesi için düğmeye bastı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sorunları yerinde tespit etmek, kent merkezini yeniden canlandırmak ve esnafı rahatlatmak için düğmeye bastı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sorunları yerinde tespit etmek, kent merkezini yeniden canlandırmak ve esnafı rahatlatmak için düğmeye bastı. Bu amaçla İstiklal Caddesi'nde esnaf gezisi yaparak talep ve önerilerini alan Seçer, "Geleneksel çarşı alışverişi ortadan kalkıyor. Yeni bir format atmak lazım. Bir kent kimliği oluşturalım istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, esnafın sıkıntılarını gidermek, kent merkezini yeniden cazibe merkezine dönüştürmek, kaldırım ve cadde işgallerine son vermek için harekete geçti. Belediye bürokratları ile birlikte İstiklal Caddesi'nde incelemelerde bulunan Başkan Seçer, cadde boyunca esnafı gezerek sorun, talep ve önerilerini dinledi. Gezisi boyunca vatandaşlarla da selamlaşan ve sohbet eden Seçer, Taş Bina'dan başladığı gezisinde, dile getirilen sorunların çözümü için esnaf ve vatandaşları ilgili belediye yetkililerine yönlendirdi.

"Geleneksel çarşı alışverişi ortadan kalkıyor. Yeni bir format atmak lazım"

Gezisi esnasında gazetecilere açıklama yapan Seçer, mümkün olduğunca sürekli dışarıda olmaya ve sorunları yerinde tespit etmeye çalıştığını söyledi. İstiklal Caddesi'nin, Mersin'in en önemli, en eski caddelerinden biri olduğunu belirten Seçer, "Burada yüzlerce esnaf var, çok hareketli bir bölge. Buraya ilişkin sorunlar var. Bu sorunlarla ilgili neler yapabiliriz? Amacımız, bunları belirlemek. Genel sekreter yardımcılarımız, daire başkanlarımız ve birçok bürokratımızla beraber geldik. Mersin'in merkezinin canlanması bizim için önemli. Çünkü burada birçok esnaf durumundan şikayetçi. Vatandaşlar daha çok AVM'lere yöneldi ama geleneksel esnaflık, geleneksel çarşı alışverişi ortadan kalkıyor. Yeni bir format atmak, yeni bir biçim vermek lazım. Caddenin fiziki koşullarından, burada alınacak bir takım önlemlere kadar bunu da bir an önce başlatmak lazım" diye konuştu.

"Herkes kendi kafasına göre yaşarsa kaos olur"

Kentin en önemli caddelerinden birinde, tabela kirliliğinden kaldırım işgalleri ve otopark sorununa kadar her türlü sıkıntının yaşandığına dikkat çeken Seçer, "Burada her şey var; tabela kirliliği var, her tarafta araçlar gelişigüzel park edilmiş, kimse yasalara riayet etmeden istediği gibi kaldırımı işgal etmiş. Bütün bunların bir düzene girmesi lazım. Herkes kendi kafasına göre yaşarsa kaos olur, bu memlekette düzen olmaz. Bir düzene sokmamız lazım. Onun için de çıktık arkadaşlarımızla yerinde görelim, ne yapabileceğimizi bakalım istedik" ifadelerini kullandı.

"Bir kent kimliği oluşturalım istiyoruz"

Kaldırımlarda yeni bir düzenleme yapacaklarını, ayrıca tabelaları da gözden geçirmeye başladıklarını kaydeden Seçer, şunları söyledi:

"Bir kent kimliği oluşturalım istiyoruz. Pırıl pırıl olsun her taraf. Yaya kaldırımda yürüyemiyor. Kaldırım yayanın ama hak sahibi o kaldırımı kullanamıyor. Araçlar park ediliyor, esnaf satış ürünlerini kaldırıma koyup işgal ediyor. Tüm bunların bir düzene girmesi lazım. Onun için bizzat çıktım. Esnafla da konuşuyorum. Onlarla da değerlendirme yapacağız ve makul bir süre içerisinde uygun bir projeksiyonla bu sorunları ortadan kaldıracağız."

Gezisinde esnafın fikrini aldığını belirten Seçer, "Neticede sorunu onlar yaşıyor. Memnuniyet de onların olacak. En çok kaldırım işgallerinden şikayetçiler. Kaldırımlar esnaf ya da araçlarla işgal ediliyor. Bunun çözülmesi lazım. Bir düzensizlik var. görsel olarak daha şık bir cadde olabilir. Tabela kirliliğinden şikayet var. Tabi esnaf alışveriş noksanlığından da şikayet ediyor. Bütün bu düzensizlikler onların işine olumsuz olarak yansıyor. Bunları düzene koyacağız. Sadece burayı değil, Çamlıbel ile Uray ve Atatürk Caddeleri de gündemimizde. Belli bir süreç içinde bir farklılık oluşturacağız. Eskisi gibi olmayacağı kesin. Projeler üzerinde çalışıyoruz. Göreve geldiğim andan itibaren bu konuda çalışıyoruz. Daha önce proje çalışmalarımız oldu ama şimdi tekrar bir revize çalışmamız var. Bunun için de esnafla konuşuyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Vahap Seçer Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title