Haberler

Başkan Savaş'tan Genç Girişimcilere Umut Dolu Mesajlar

HBB başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Valiliği, İŞKUR ve Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından düzenlene Girişimcilik ve Kariyer Günü adlı konferansa katıldı.


4 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen konferansa Hatay Valisi Erdal Ata, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ile birlikte iş dünyasının önemli isimleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

MKÜ Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, devletlerin, hükümetlerin, yerel yönetimlerin, akademik kurumların, toplum gelenek ve göreneklerinin bireylerin kariyer gelişiminde çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu dinamiklerin birlikte hareket etmesinin genç girişimciler için büyük şans olduğunu da vurgulayan Başkan Savaş, "Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin kariyer yolculuklarında onlara elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Antakya, İskenderun ve Payas'taki HATMEK merkezlerimizde hem günümüzün hem de geleceğin meslek alanlarına dönük kurslarımız mevcut. Bunlarla beraber Hatay'ın tüm güzelliklerine ek olarak gelecek adına iki önemli organizasyona ev sahipliği yapacağız." diyerek gelecek adına gençlere umut dolu mesajlar verdi.

"EXPO 2021 VE GASTRONOMİ ŞEHRİ KENTE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK"

EXPO'nun 2021 yılında Hatay'da gerçekleşecek olmasının ve kentin UNESCO tarafından Gastronomi Şehri ilan edilmesinin Hatay için çok önemli fırsatlar olduğunu belirten Başkan Savaş, bu fırsatların ticari olarak değerlendirilmesinin hem kent hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Böylesine büyük ve prestijli organizasyonların Hatay'da el birliğiyle gerçekleşmesi halinde başarının kaçınılmaz olduğunu da sözlerine ekleyen HBB Başkanı Savaş, gençlere her alanda fırsat vermeye devam edeceklerini belirterek Ankara'nın teşvik bölgesi hususunda Hatay'a destek olması isteğini yineledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title