Haberler

Başkan Savaş: Seninle İftihar Ediyoruz

Satranç Türkiye yıldızlar şampiyonu Büyükaşık başkan Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Türkiye Yıldızlar Şampiyonası 15 yaş kategorisinde 50 sporcu arasında yapılan yarışmalar sonrasında Türkiye Şampiyonluğunu elde eden Diyap Büyükaşık, dün Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşma yapan Başkan Savaş, "Seninle ne kadar iftihar etsek azdır" dedi.

Antakya Belediye Başkanlığı'na seçildiği günden itibaren sporun bütün branşlarına imkanlar dahilinde destek verdiğini ifade eden Başkan Savaş, "Kentimiz satranç branşında 2 uluslararası ve bir olimpik yarışmaya ev sahipliği yaptı. Antakya satranç sayesinde dünya kentleri arasında yer almayı başardı. Bunu yaparken memleketimizde var olan sporcuları gün ışığına çıkartmak istiyorduk. Ve bunda da ne derece başarılı olduğumuz ortadadır" dedi.

İran'lı Azeri-Türk Morteza Darban hoca ve aynı zamanda abisi Beyaz Kale Satranç Kulübü yöneticisi Erkal Büyükaşık eşliğinde günde 4 saat çalışma yaparak şampiyonaya katıldığını belirten Büyükaşık, 10 Eylül tarihinde Bulgaristan'da yapılacak olan Avrupa Yaş Grupları Şampiyonasına katılacağını kaydetti.

Tük Milli takımı yıldızlar 15 yaş kategorisinde ay yıldızlı formayı giyecek olan Diyap Büyükaşık'ın Dünya ikinciliği, Olimpiyat üçüncülüğü gibi başarıları bulunuyor.

Başkan Savaş, hangi spor dalında olursa olsun genç yeteneklerin başarılı olması ve Milli takım seviyesine yükselmesi için Antakya Belediyesi olarak her zaman yanında olacaklarını kaydederek, "Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup, topluma ve millete faydalı birer birey olarak yetişmesi bizleri mutlu eder. Diyap Büyükaşık gibi yıldızların ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" dedi.

Başkan Savaş, genç yetenek Diyap Büyükaşık'a Antakya'yı temsilen bir plaket, kentimizi anlatan çeşitli kitaplar hediye etti ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title