Haberler

Başkan Şahin'in Grişimleri Kentteki Yurt Kapasitesi Arttı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile yapımına başlanılan yurtların tamamlanması ile öğrenciler rahatladıYurt sıkıntısı yaşayan öğrencilerin sorununu çözmek için harekete geçen Başkan Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü ile irtibata geçerek hayırsever iş adamları ve sanayicilerin destekleri ile yeni öğrenci yurtların yapımında öncülük yapmıştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleri ile yapımına başlanılan yurtların tamamlanması ile öğrenciler rahatladı

Yurt sıkıntısı yaşayan öğrencilerin sorununu çözmek için harekete geçen Başkan Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü ile irtibata geçerek hayırsever iş adamları ve sanayicilerin destekleri ile yeni öğrenci yurtların yapımında öncülük yapmıştı. Toplamda 4 bin kişilik olan öğrenci yurtları kapasitesinin bu yıl ise 10 kişiye çıktı, 2015-2016 eğitim öğretim yılının açılması ile öğrencilerin bu yılki yurtlara olan ilgisinin önceki yıllara göre daha fazla olduğu belirlindi. Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü ise yeni yapılan yurtlarda kapasitelerin arttığı ve öğrencilerin daha rahat bir barınma imkanına kavuştuğu belirtildi.

Son yapılan yurtlarla, bölgedeki yurt ve kapasiteleri şöyle oluştu;

"İbrahimli'deki yurdun bin 460, Karataş Nilüfer kız öğrenci yurdunun 2 bin 208, Karataş Ümmü Gülsüm öğrenci yurdunun 2 bin 976, Abdülkadir Güllüoğlu yurdunun bin 460, Abdülkadir Geylani yurdunun 722, Şahinbey erkek öğrenci yurdunun kapasitesinin ise bin 11 oldu."

Öte yandan öğrencilerin yurtlara müracaatı ise Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü'nden gerekli kayıt evrakları ve forumlarını doldurarak yapıldığı bildirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtlar Kurumu Fatma Şahin Gaziantep Karataş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title