Haberler

Başkan Polat Öğrencilerle Tecrübelerini Paylaştı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, buluştuğu öğrencilere seslenerek, "Vatan, bayrak ve millet sevdasıyla çalışın, projeler üretin" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, buluştuğu öğrencilere seslenerek, "Vatan, bayrak ve millet sevdasıyla çalışın, projeler üretin" dedi.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ile birlikte 'Gelecek Hepimizin' projesi kapsamında Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi'nde Okul Müdürü Remzi Sevim, okul öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Okulun toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe katılan öğrencilerle tek tek selamlaşarak sohbet eden Belediye Başkanı Polat, gelecek planlaması yapan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Tecrübelerini de paylaşan Başkan Polat, öğrencilere çağrıda bulunarak, "Dünya'da her türlü alanlarda çok hızlı ilerlemeler kat ediliyor, bu değişime ayak uydurmak için hepimize düşen ciddi sorumluluklar var. Siz değerli öğrencilerimizin okul yıllarında vatan, millet ve bayrak sevdasıyla daha fazla çalışmanız ve mücadele etmeniz gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin ekonomik, ticaret, güvenlik ve teknoloji alanlarında daha iyi noktalara ulaşması gerekliliğinden bahseden Başkan Polat, "Dünyanın dört bir tarafına adalet, imar, bilgi, kervansaray götüren, gittiği yerlerde çok önemli eserler bırakan bir ecdadın torunları olduğumuzu asla unutmayalım. Bizim tarihimiz ne hikaye, ne de masaldır, tam anlamıyla gerçekler üzerine kuruludur. Biz kendimizi övmek adına bunları anlatmıyoruz. Malazgirt Zaferi, İstanbul'un Fethi, Çanakkale zaferleri gibi dünya tarihine altın harflerle yazılan onurlu bir milletin evlatları olarak üzerimizdeki ağır sorumluluğun farkında olmamız lazım. Atalarımız bizlere bu denli onurlu ve şerefli bir tarih bıraktı. Bizim davamız vatan, millet, bayrak ve mukaddesat davasıdır. Bu toplumun hamuru İslamiyet'tir, Müslümanlıktır. Allah'ü Teala'nın Kur'an-ı Kerim ile vahiy ettiği ilk emri 'Oku'dur. Biz bu emri layıkıyla yerine getirmekten başka çaremiz yoktur" diye konuştu.

"Okumaktan vazgeçmeyin"

Gençlerin fikirlerine ve düşüncelerine her zaman önem verdiklerini kaydeden Başkan Polat,okumaktan vazgeçilmemesi tavsiyesinde bulanarak, "Gençlerimizin büyük bir aşk ve heyecanla ülkelerine, bayrağına ve milletine sıkı sıkıya sarılmalarını istiyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak öğrencilerimizin ve gençlerimizin daha güzel bir geleceğe sahip olmaları adına tüm imkanlarımızı seferber ettik. Benim sizden tek bir isteğim var. O da okumaktan asla vazgeçmemenizdir. Yaptığınız iş alanını okuyun, farklı meslek dallarını okuyun ve öğrenin. Kendinizi her gün bir adım daha ileriye atın ve sürekli yenilikler peşinden koşun. İçinde bulunduğunuz koşulların sizi yıldırmasına ve çalışmanıza engel olmasına müsaade etmeyin. Bilgili olanla olmayan arasında dağlar kadar fark vardır. Engelleri aşmak için sabırlı ve kararlı olmak gerekiyor. Ders çalışırken, iş yaparken zevk almaya çalışın ve hayata sımsıkı tutunun. Zamanınızı boş işlerle geçirmeyin, bizim üretken, verimli, davasının peşinden koşacak, gelecekle ilgili öngörüleri olacak öğrencilere ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"Hedefler koyun, hedefe ulaşmak için kararlı olun"

Başkan Polat, Türkiye'nin güçlü bir geleceğe sahip olması için çalışan, koşturan, proje üreten ve tüm alanlarda okuyan bir gençliğe fazlasıyla ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, öğrencilere öğütlerini sürdürdü. Öğrencilerden sürekli önlerine hedefler koymasını isteyen Polat, hedeflere ulaşmaları için kararlı olmaları gerektiğini kaydetti. Polat, "Sizler, ülke ekonomisi içerisinde önemli yer kaplayan meslek dallarıyla ilgili hem teorik, hem de pratik eğitimler alıyorsunuz. Bir yandan okurken diğer yandan ekonomin içinde yer alıyorsunuz, farklı bir durumunuz söz konusu bu durumunuzu çok iyi anlamanız ve fark etmeniz lazım. Hangi iş alanında olursanız olun ama en güzelini yapmaya gayret edin. O alanda hedefler koyun ve hedefe ulaşmak içinde kararlı bir hayat anlayışına sahip olun. İşinizi severek yapın ve asla küçümsemeyin. Gelecekte o işinizden dolayı evinize ekmek götürüp, ailenize bakacaksınız. Hepiniz gelecekte çok farklı meslek dallarında ülkemize hizmet edeceksiniz. Biz şu anda bulunduğumuz görevleri ve makamları gelecekte sizlere bırakacağız. Sizlerinde bu bayrağı en yüksek yere taşımak için şimdiden sorumluluk almanız ve çalışmanız şart. Hiçbir makam ulaşılmaz değil. İki farklı dil öğrenmeyi asla ihmal etmeyin. Gençlerimiz çağın şartlarına göre kendisini yeniler, yeteneklerini geliştirir, yaptığı işin hakkını verir, erdemli ve bilgili bir hayat felsefesine sahip olursa Türkiye'nin geleceği daha parlak olur" diye konuştu. Sohbette iş, aile ve mesleki deneyimlerini paylaşan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, öğrencilerin tüm sorularına da içtenlikle yanıt verdi. Sohbetin ardından Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a öğrenciler tarafından özel olarak yaptırılan bir tablo hediye edildi.

Programda, öğrenciler tarafından yapılan ayakkabıları de yakından inceleyerek, merkezin çıraklık okulunda verilen eğitimler hakkında da bilgi aldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Polat Yeşilyurt Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title