Haberler

Başkan Özhaseki'ye Bir Ödül Daha

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İnteraktif Kafkas Portalı Olan Www.uzunyayla.com Adlı İnternet Sitesinde Yapılan "2007 Yılının En Başarılı Belediye Başkanı" Anketinde Birinci Seçildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, interaktif Kafkas portalı olan www.uzunyayla.com adlı internet sitesinde yapılan "2007 yılının en başarılı belediye başkanı" anketinde birinci seçildi.

Daha önce Kalder Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde 75 puanla Türkiye'de en beğenilen belediye başkanı seçilen ardından da 2008 yılının ilk haftasında Ankethane Araştırma Şirketi'nin 65 ilde gerçekleştirdiği ankette yüzde 81 gibi büyük bir oranla en başarılı belediye başkanı olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bir ödüle daha layık görüldü. www.uzunyayla.com isimli interaktif Kafkas portalı isimli internet sitesinde yapılan oylama sonucunda "2007 Yılının Belediye Başkanı" seçilen Başkan

Özhaseki ödülünü, Ankara Etap Altınel Otel'de düzenlenen törenle aldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın yanı sıra Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Kayseri eski Valisi Nihat Canpolat'ın da yer aldığı ödül töreninde konuşan Başkan Özhaseki, ortaya koydukları çalışmanın takdirle karşılanmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Burada bulunanların büyük çoğunluğu Çerkez kardeşlerimizdir. Ankara Dostluk Kulübü'nün bu organizasyonu ile bir araya gelen kardeşlerimiz arasında Çerkez olmayanlar da var denildi ve benim ismim zikredildi.

Hani eskilerden bir söz vardır; 'Nerelisin' denilince 'Daha evlenmedim' denirmiş ya. Ben de aslında öyleyim, eşimde biraz Çerkezlik vardır. O yüzden ben de Çerkez sayılırım. Uzunyayla isimli internet partalının yapmış olduğu anket sonucunda beni yılın belediye başkanı seçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Özhaseki'ye ödülünü vermek üzere sahneye davet edilen Kayseri eski valisi Nihat Canpolat da 6 yıl görev yaptığı Kayseri'de Başkan Özhaseki ile çok iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade ederek, "Kayseri'de sayın başkanla 6 yıl birlikte çalıştık. Bu dönemde kendisinin sürekli desteğini ve katkısını gördüm. Bu nedenle bu ödülü ne kadar hak ettiğini kendim yakından biliyorum" diye konuştu.

Vali Canpolat, konuşmasının ardından Başkan Özhaseki'ye Kafkasya'da özel olarak yaptırılan kalpağı giydirdi ve başarı plaketini takdim etti.

"BORCUMU ÖDEDİM"

Törende kapanış konuşmasını yapan Ankara Dostluk Kulübü Başkanı Erol Gergin de Başkan Özhaseki'nin yapmış olduğu hizmetlere değinerek, "Kayseri'deki en önemli caddelerden birisinin ismini Nalçik Caddesi olarak değiştirdi. Kayseri Dostluk Kulübü'nün kuruluşuna büyük destek verdi ve Uluslararası Kafkas Kültür Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Bizim için yaptıklarının karşılığında borcum olan teşekkürü bugün yerine getirmiş oluyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki'nin 'Yılın Belediye Başkanı' ödülünü aldığı gecede şehit Çeçen lider Cehar Dudayev'in eşi Alla Dudayeva 'Onur Ödülü'ne layık görülürken Doç. Dr. Abdullatif Şener "Yılın Siyaset Adamı", Zaman Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne "Yılın Köşe Yazarı", dizi oyuncusu Sinan Albayrak da "Yılın Sanatçısı" olarak ödül aldı.

(YS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title