Haberler

Başkan Özhaseki, Sarız ve Pınarbaşı'nı Ziyaret Etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve belediye yöneticileriyle birlikte Sarız ve Pınarbaşı ilçelerini ziyaret ederek, Büyükşehir Belediyesi Kanunu hakkında bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve belediye yöneticileriyle birlikte Sarız ve Pınarbaşı ilçelerini ziyaret ederek, Büyükşehir Belediyesi Kanunu hakkında bilgiler verdi.

Başkan Mehmet Özhaseki, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, ilçe belediyelerinin kapanması gibi bir durumun söz konusu olmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu kanunla Kayseri'de hiç bir ilçe belediyesi kapanmıyor. Ancak altyapı başta olmak üzere birtakım hizmetler artık Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilecek. Yani Kocasinan Belediyesi neyse, Melikgazi Belediyesi neyse onun gibi olacak. Bu kanunla birlikte ilçelerimizin su, kanal ve arıtma tesisi gibi bütün altyapı hizmetleri, itfaiye ve ulaşım hizmetleri Büyükşehir Belediyesi'ne geçiyor. Altyapı önemli ve oldukça da masraflı bir yatırım alanı. İlçe belediyelerimizin imkanlarının kısıtlı olduğunu da hepimiz biliyoruz. Bu meşakkatli ve masraflı işleri artık Büyükşehir Belediyesi yerine getirecek. Bunun yanında birçok ilçemizin itfaiye teşkilatı yok. Buralarda itfaiye müfrezeleri kurarak, Allah korusun bir yangın durumu söz konusu olduğunda acilen müdahale edebileceğiz. Ulaşım konusunda da büyük kolaylıklar sağlanacak."

-"Bütçenin yüzde 10'u köylere gidecek"-

Kanunun belediyelerin bütçelerinin yüzde 10'unu köylere yatırım yapmayı zorunlu kıldığını vurgulayan Özhaseki, şunları anlattı:

"Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bağlı birimlerle birlikte 600 milyon liralık bütçeye sahip. Bunun yüzde 10'u olan 60 milyon lira köylere ayrılacak. Ayrıca köyler, vergilerden, harçlardan muaf tutulacak. Kanun bu işi sağlama alıyor ve altyapıyı, yolu, kanalı suyu yapmakla zorunlu kılıyor. İnşallah Kayseri'nin dört bir tarafı bu kanunla birlikte hizmete doyacak. Bize bağlı olan beş ilçe ile diğer ilçeler arasında dağlar kadar fark oluştu. Bu yeni kanunla aradaki uçurum kapanacak. Oralar da daha iyi hizmetler alacak."

Daha sonra vatandaşların çeşitli konulardaki sorularını da cevaplayan Başkan Özhaseki, önümüzdeki yerel seçimlerde hem muhtarlık hem ilçe belediye başkanlığı hem de büyükşehir belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için oy kullanılacağını sözlerine ekledi.

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Sarız'ın çamurdan kurtulacağını ve bunun için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin halka söz verdiğini söyledi.

Yayıncı: Orhan Canbulatel - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Özhaseki Ak Parti Kayseri Sarız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title