Haberler

Başkan Olduğundan Bu Yana Trump'ın Otellerinde Oda Fiyatları Düşüyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın sahip olduğu otel zincirindeki oda fiyatlarında kayda değer bir düşüş gözlemlendi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sahip olduğu otel zincirindeki oda fiyatlarında kayda değer bir düşüş gözlemlendi.

Yolculuk bütçesi şirketi FairFX'in yaptığı araştırmanın sonuçları, ABD Başkanı Donald Trump'ın sahip olduğu 13 otelin 10'unda, başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana oda fiyatları ortalama yüzde 26 azalma olduğunu ortaya koydu.

Şirketin açıkladığı araştırma sonuçlarına göre, Başkan Trump'ın otellerindeki en lüks odaların fiyatları, yüzde 26 düşüş gösterdi ve odaların tek gecelik fiyatları yaklaşık 1,800 dolar ucuzladı.

FairFX'in konuyla ilgili değerlendirmesinde, Trump'ın Las Vegas'taki otelinde, bu hafta sonu fiyatların yaklaşık 300 dolar olduğu ve bu miktarın Trump'ın başkan olmadan önceki fiyatlara göre yüzde 64 dolayında daha düşük olduğu belirtildi.

FariFX Genel Müdürü Ian Strafford-Taylor konuyla ilgili, "Konu tatil olunca, zamanlama her şey demektir. Bu kapsamda, Trump başkan olduktan 300 gün sonra, otelinin sahip olduğu fiyatlara bakıldığında büyük oranda bir azalma görülüyor. Washington'da gerçekleşen göreve başlama töreni gibi büyük kapsamlı etkinlikler oteldeki oda fiyatlarını arttırsa da, şu anki fiyatlar ABD başkanı olmanın çok da karlı bir iş olmadığını gösteriyor" dedi.

Yeni açıklanan "Ülke Markaları Endeksi"nin son araştırmasına göre, Donald Trump'ın Başkan seçilmesinin ilk yılında ABD, "en iyi marka imajı" listesinde beş basamak birden gerileyerek birinciliği Almanya'ya bıraktı.

Sonuçları yorumlayan uzmanlar, ABD'nin listedeki büyük gerileme nedeninin, Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi olabileceğini belirtiyor.

Araştırmayla ilgili The Independent'a konuşan Simon Anholt, "Endekste 50 ülkenin tabiatı, insanları, turistleri, ekonomisi, yönetimi, eğitim sistemi, ürünleri ve kültürünün her biriyle alakalı 50'şer açıklama yer alıyor. 2005 yılından beri her sene bu anketi, BM tarafından belirlenmiş, dünya nüfusunun genel bir örneği olarak görülen 20 ülkeden yaklaşık 20 bin kişiye gönderiyoruz. Endeks, ülkelerinin uluslararası pozisyonunu takip etmek isteyen yaklaşık 40 hükümet tarafından kullanılıyor" dedi.

Endekste bu yıl Almanya ilk sıraya yükselirken, ABD ilk sıradan altıncı sıraya düştü. ABD'nin rekor düşüşüne "Trump Etkisi"nin sebep olduğu belirtilirken, Başkan Trump'ın uluslararası politikalarının ülkeye zarar verdiği söylendi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Las Vegas Almanya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title