Haberler

Kayseri OSB Başkanı Nursaçan, Türkiye'nin Avrupa için çok önemli olduğunu belirtti

Güncelleme:

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Türkiye'nin Avrupa'nın ekonomik ve siyasi etkinliğini artırabileceğini belirtti.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Türkiye'nin Avrupa'nın ekonomik ve siyasi etkinliğini artırabileceğini belirtti.

Nursaçan, yazılı açıklamasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecindeki ülkelerarası ticaret ve bu ticarette yaşanan değişime ilişkin verilerin, Türkiye ile Avrupa arasındaki ticaretin çok daha fazla gelişebileceğini gösterdiğini ifade etti.

Kovid-19'un Türkiye'nin Avrupa için konumunu ve önemini bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Nursaçan, "Türkiye gibi güvenli ve kaliteli üretim yapan bir ülkenin olması Avrupa için şanstır. Avrupa'nın bu şansı kullanmak için ülkemiz hakkındaki ön yargılarını bir kenara bırakması ve ticari alandaki ihtiyaçlarını giderebilecek ülkeleri daha iyi değerlendirmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Nursaçan, Avrupa Birliği'nin güçlü bir küresel aktör olmasının önündeki en büyük engelin, stratejik sabır ve vizyon eksikliği olduğunu aktardı.

Siyasi bakış açısıyla konulan engellerin, ticari bakış açısıyla kaldırılabileceğini vurgulayan Nursaçan, "Siyasi bakışla konulan engeller kaldırılmalıdır. Çünkü Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticaretin gelişmesi hem Avrupa'nın hem de Türkiye'nin menfaatinedir. Avrupa ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme zamanla siyasi bakış açısındaki anlaşmazlıkları da giderecek ve bu durum Türkiye'ye ön yargılı bakan zihniyetin direncini de kıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Nursaçan Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki ticaretin gelişmesi ile sanayiciler için yeni fırsatlar ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Kayseri Türkiye OSB Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title