Haberler

Başkan Kutlu Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Yatırımları Görüştü

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Daire Başkanlığı tarafından Adıyaman için desteklenen bazı yatırımları görüşmek amacıyla Ankara'ya gitti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Daire Başkanlığı tarafından Adıyaman için desteklenen bazı yatırımları hızlandırmak için Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİM) Müdürü Emre Özdal ile birlikte Ankara'ya giden Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Daire Başkanı İ. Raci Bayer ile bir araya geldi. Oldukça verimli geçen toplantıda, Adıyaman Atıksu Artıma Tesisinin kesin kabulü öncesi genel durum değerlendirmesi ve şehrimizin içme suyu kalitesi ile kayıp kaçakların azaltılması konularının görüşüldüğünü söyleyen Başkan Kutlu, kısa süre içerisinde önemli yatırımların Adıyaman'a geleceğini müjdeledi. Adıyaman Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Daire Başkanlığı arasında imzalanan sözleşme ile Adıyaman'a 780 bin Euro'luk malzeme alımı yapılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Kutlu, bu kapsamda çok önemli ihtiyaçların giderileceğini dile getirdi. Sözleşme kapsamında alınacak malzemeler arasında ana kanal kombine makinesi, kapalı devre görüntüleme (kanalizasyon şebekesi) sistemi, kanalizasyon muayene bacası yükseltme makinesi, coğrafi bilgi sistemi programı, içme suyu ve kanalizasyon hidrolik modelleme programı, kaynaklardan şehre gelen suyun devamlı ölçülmesi için depolara takılacak olan su saatleri, yüksek performanslı bilgisayar ve sarf malzemeleri, su kaçakları tespit cihazları gibi malzemeler yer alıyor. Konuyla ilgili konuşan Başkan Kutlu, özellikle Haziran ayında teslim edilmesi beklenen Kapalı Devre Görüntüleme Sistemi (CCTV)'nin çok önemli bir araç olduğunu dile getirerek, "Bunlardan en önemlisi, kanalizasyon sistemlerindeki sorunları yer üstünden robot kameralar gönderilerek en az zayiatla tespit edilip minimum maliyetle giderilmesini sağlayan Kapalı Devre Görüntüleme Sistemidir. Bu sistemle kanalizasyondaki arızalara daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde müdahale edebileceğiz. Tüm bunların Haziran ayında teslim edilmesi için Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz sözleşme kapsamında ihale değerlendirmesini hızlı bir şekilde tamamlamak için çalışmalarına devam ediyor" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüsrev Kutlu Adıyaman Bayer Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title