Haberler

Başkan Kurt'un Dünya Madenciler Günü Mesajı

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü sebebiyle mesaj yayımladı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü sebebiyle mesaj yayımladı.

Başkan Kurt, madencilerin yerin binlerce metre altında canlarını hiçe sayarak, sosyal güvenceden yoksun ekmek mücadelesi verdiklerini belirtti. Başkan Kurt, "Madenlerin milyonlarca yılda oluşan, oluşurken hiçbir kişinin, kurumun, sınıfın katkısının bulunmadığı, emek harcamadığı madenlerimizin bu özelliğiyle de tüm insanlığın ortak değeri olduğu, sağlayacağı faydanın da toplumsal olması gerektiği bilinmektedir. Bu yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluk altında doğayla mücadele ederek çıkaran maden emekçilerine, toplumun vefa borcu bulunmaktadır. Yerin metrelerce altında insanlığa hizmet için gerektiğinde canlarını hiçe sayan maden emekçilerine hak ettikleri değerin verilmesi aynı zamanda bir insanlık görevidir" ifadelerini kullandı.

"YAŞAM KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ ZORUNLUDUR"

İnsan, doğa ve etik değerlerin ticarileştirilerek madencilerin sadece ticari bir şey gibi değerlendirildiğini ve pazara sürüldüğünü aktaran Kurt, şöyle devam etti:

"Bunların sonucu, her 7 dakikada bir iş kazası yaşanması, ölümler, maden mühendisi meslektaşlarımızın giderek artan işsizlik gerçeği, çalışma koşullarının olumsuzluğu ve yaşam standartlarının sürekli düşüşü ile kaynaklarımızın talan oluşudur. Madenciliğin çağdaş koşullarda yapılmasını sağlayacak şartların derhal oluşturulması, denetimlerin sık sık yapılması, emekçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi göz göre gerçekleşen ölümlerin engellenmesi adına zorunludur. Soma ve Ermenek'te yaşadığımız acı olaylar sonrası tüm maden şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride bıraktıkları gözü yaşlı ailelerine tekrar başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Maden emekçilerimize kazasız belasız günler diler, tüm dünya madencilerinin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutlarım." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Madenciler Günü Odunpazarı Kazım Kurt Yerel Haberler

title