Haberler

Başkan Küçükler'den Eleştirilere Cevap

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Menderes Caddesi Üzerine Yaptırılan Çok Katlı Otopark Konusunda Yapılan Eleştirilerin, Bilimle Bağdaşmadığını Söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Menderes Caddesi üzerine yaptırılan çok katlı otopark konusunda yapılan eleştirilerin, bilimle bağdaşmadığını söyledi.

Eleştirilerin günümüz teknolojisinden haberdar olmayanlar tarafından yapıldığını ifade eden Başkan Küçükler, günümüzde inşaatlarda bilimselliğin ön planda tutulduğunu hatırlattı. Menderes Caddesi’ne yapılan yatırım öncesi zemin etüdünün yapıldığını yineleyen Başkan Küçükler, zeminde su çıkmasının günümüz teknolojisinde sorun olmadığını kaydetti. Halkın beklentilerine cevap vermede gecelerini gündüze kattıklarını anlatan Başkan Küçükler, şunları söyledi: “Menderes Caddesi’ne yapılacak çalışma öncesi yaptırdığımız zemin etüdünde buradan su çıkacağını biliyorduk. Gününüz inşaat teknolojisinde bu sorunu aşmak sorun değildi ve bu böyle de oldu. İnşaattaki teknolojik gelişmeleri bilmeyenlerin yaptığı eleştiriler, halkımızı yanlış yönlendiriyor. Yeraltı otopark inşaatında ortaya çıkan su kaynakları kontrolümüz altındadır ve inşaat normal seyrinde devam etmektedir.”

Başkan Küçükler, bölgede binaların kaydığı şeklindeki iddialarında gerçeği yansıtmadığını söyledi. İnşaata çakılan fore kazıklarla söz konusu binaların daha güvenli hale getirildiğini anlatan Başkan Küçükler, “Kısacası, yapılan eleştiriler topaldır” diye konuştu.

Büyükşehir yatırımlarının bu yıl 50 milyon YTL’yi bulduğunu hatırlatan Başkan Küçükler, halkı inşaat alanında inceleme yapmaya çağırdı. Başkan şöyle devam etti:

“Yapılan eleştirilerin doğru olmadığı aşikârdır. Yıpratma uğruna Cennet Çeşmesi’nin kaybolduğunu bile söylediler. Cennet çeşmesinin suyu şu anda kontrol altındadır ve yakın bir zamanda akacaktır. Hatta yeni bulunan su kaynakları ile yeni çeşmelere taşınarak halkın istifadesine sunulacaktır. Ben halkımı Menderes Caddesi üzerinde yapımı devam eden dev yatırımızı yakından görmeye davet ediyorum.”

(AA-İRT-Y)

07.10.2007 16:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title