Haberler

Başkan Keskin Mahalle Toplantılarına Necip Fazıl'la Başladı

Güncelleme:

Her sene mahalle toplantılarıyla ilçe sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, 2014 yılının ilk toplantısını Necip Fazıl Mahallesi sakinleriyle yaptı.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, her yıl düzenli olarak mahallelerle toplantı yapıyor ve ilçede gerçekleşen çalışmalarla ilgili mahalle sakinlerine bilgiler veriyor. Bu sene de bu geleneği devam ettiren Başkan Keskin, 2014 yılının ilk toplantısını Necip Fazıl Mahallesi'yle yaptı. Başkan Keskin toplantıda hem ilçede gerçekleşen hem de mahallede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi, mahalle sakinlerinin sorularını cevapladı. Toplantıya Başkan Keskin'in yanısıra İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, kadın kolları başkanı Gülten Teoman, gençlik kolları başkanı Ertan İskender, Ak Parti İlçe Yönetimi, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarı ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin 5 yıldır mahalle toplantıları düzenlediklerini ifade etti. Mahalle toplantılarında birçok konuda istifade ettiklerini kaydeden Başkan Keskin, "Sizlerin destek ve fikirleriyle eksiklerimizi görüyoruz. Dönemimiz boyunca ilçemize elimizden gelenin en iyisini kazandırmanın gayretinde olduk. Bunu büyük ölçüde de gerçekleştirdik. Bir yandan kamu binalarımızı inşa ederken, mahallelerimiz de yenilemenin çabası içine girdik. İlçemizin özlemle beklediği projeleri hayata geçirdik" dedi.

Sultanbeyli'den beş yıl boyunca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bakanların, milletvekillerinin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın desteğini esirgemediğini ifade eden Başkan Keskin, emeği olan herkese teşekkür ettiğini söyledi. Sultanbeyli'nin beş yıl boyunca yapılan yatırımlarla kalkındığını ve çehresinin değiştiğini kaydeden Başkan Keskin, "İlçemize yeni parklar kazandırdık. Yaptığımız çalışmalarla asfalt oranımızı yüzde 99'a çıkarttık. Kaldırım oranımızda bu süreçte bir hayli yükseldi. Mahallelerimizin birçok eksiğini giderdik. Ama yaptıklarımız tabi ki yetmez. Hep daha fazlasını yapmanın gayreti içerisinde olduk" dedi.

İlçenin Vizyon Projesi: Gölet

İlçede devam eden projelerin son durumu hakkında da bilgiler veren Başkan Keskin TEM bağlantı yolları gibi ilçede 25 yıllık bir mazisi olan Gölet Projesi'nin de yakın zamanda açılacağının müjdesini verdi. Başkan Keskin, "İlçemizin vizyon projelerinden biri olan Gölet, bittiğinde Anadolu yakasının en büyük sosyal alanlarından biri haline gelmiş olacak. Bunun yanısıra sağlık alanında da büyük yatırımlara imza attık. 400 yataklı devlet hastanemizin de çalışmaları hızla devam ediyor. Adil Mahallemize yapılacak olan ağız diş hastanemizin de yakında temeli atılacak. Ahmet Yesevi Mahallemiz de Derviş Ali- Hesna Ceylan ağız diş sağlığı merkezi geçtiğimiz aylarda hizmete girdi" dedi.

Sultanbeyli'nin en büyük sorunu olan okul yetersizliği noktasında da 5 yılda büyük çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Keskin, "Eğitim alanında ciddi adımlar attık. Son dönemde birçok okulumuzu öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bazıları da tamamlanmak üzere. Öte yandan yaptığımız gençlik merkezlerimizde öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetinde. Gençlik merkezlerimize olan ilgi her geçen gün artıyor. Bizde ilçemize yeni gençlik merkezleri kazandırmanın gayreti içerisindeyiz" dedi. Sultanbeyli'nin son dönemde çevre sorunlarından da kurtulduğunu kaydeden Başkan Keskin, ilçede bulunan derelerin ıslah edildiğini de sözlerine ekledi. Ulaşım noktasında da Sultanbeyli'yi iyi bir noktaya getirdiklerini belirten Başkan Keskin, sefer sayılarının ve hat sayılarının bir hayli arttığını kaydetti.

Mülkiyette Çalışmalar Devam Ediyor

Sultanbeyli'nin mülkiyet meselesiyle ilgili de konuşan Başkan Keskin, "Ülkemizin elli yıllık sorunu olan 2B'ler çözüme kavuştu. Biz bu noktada 2B'de yeri olan mahallelerde detaylı bir veri çalışması yaptık ve bir rapor hazırlayıp ilgili kurumlara sunarak vatandaşlarımızın taleplerini dile getirdik. Rapordan ve itirazlardan sonra indirimler oldu." dedi. 400 metrekare altı için belirlenen rayiç bedelin yüzde 50'si şeklindeki fiyatların Sultanbeyli için büyük avantaj olduğunu söyleyen Keskin, "Rakamlar açıklandıktan sonra bu 400 metrekare yasasının Sultanbeyli için çıkmış gibi olduğunu söylediler. Bizler Sultanbeyli'nin sosyolojik ve ekonomik durumunu yetkililere net olarak aktarmasaydık durum çok farklı olurdu." şeklinde konuştu. Hisse parsellerde de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Keskin meselenin çözüme çok yakın olduğunu dile getirdi.

Başkan Keskin'in ardından konuşan AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç ise, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve ekibinin tek amacının ilçe halkına hizmet etmek odluğunun altını çizdi. "Şunu özellikle söylemek isterim hükümetimizden, İstanbul Büyükşehir Belediyemizden birçok yatırım alıyoruz. Çünkü ülkemizde her kademede uyum var. ve bizim en büyük gücümüz milletimiz" dedi.
Mahalle toplantısında konuşan İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, "Sultanbeyli'de güzel bir tablo var. on yıl önceki Sultanbeyli'yle şimdiki Sultanbeyli arasında çok fark var. On yıl öncesini bir gözünüzün önüne getirin. İlçenin özlemini çektiği projeler tek tek hayata geçti" dedi. AK Parti kadrolarının milletin hayallerini yerine getirdiğini ve getirmeye de devam edeceğini dile getiren Boyraz, "Partimizin tek amacı milletine hizmet etmektir. AK Parti halka hizmeti hakka hizmet olarak görür. Partimiz kurulduğu günden buyana çok badireler atlattı. Ülkemizin gelişmesinden rahatsız olanlar her türlü oyunu denemeye çalışıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Keskin vatandaşların sorularını cevapladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Hüseyin Keskin Sultanbeyli Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title