Haberler

Başkan Kenan Şahin: Gelişigüzel Kazılar, Kaynak İsrafı!

Güncelleme:

Başkan Şahin, Tranşe İçin Randevu Sisteminin Uygulamaya Konulabileceğini Söyledi.

Çevre ilçe belediyelerinin Fen İşleri Müdürleri ile bir araya gelen Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, burada yaptığı konuşmada kontrolsüz tranşelerin (kazıların) kaynak israfına yol açtığının altını çizerek 'boşa harcayacak tek kuruş bütçe yok' dedi. Başkan Şahin, tranşe için randevu sisteminin uygulamaya konulabileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Kenan Şahin, İski, Ayedaş, İgdaş ve Telekom gibi kurumların ve inşaat sektörünün gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarının, kaynak tasarrufu açısından belli bir program ve disiplin içinde gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili toplantı düzenleyen Başkan Şahin, görüş alışverişinde bulunarak çözüm önerileri sundu. Kazı çalışmaları için randevu sistemi geliştirilebileceğini, bunun sonunda da kazı yapılan alanın çok daha verimli bir şekilde asfalt dökülerek kapatılabileceğini söyleyen Başkan Şahin; "Boşa harcayacak tek kuruş bütçemiz yok. Kaynak israfı olmaması açısından kazı çalışmalarının yol açtığı olumsuzlukları birlikte çözmeliyiz" dedi.

Tranşe nedir?

Resmi ya da özel kurumların (İnşaat şirketleri) altyapı çalışmaları için gerçekleştirdiği kazı çalışmalarına tranşe deniyor. Tranşe kazılarında en büyük sıkıntıyı genelde belediyeler çekiyor. Özellikle kontrolsüz yapılan kazı çalışmaları çoğu zaman belediyeler kadar vatandaşları da zor durumda bırakabiliyor. (Kazının habersiz yapılması ya da kapatılmaması gibi) Ayrıca kışın yapılan tranşe kazılarında kullanılan asfalttan, havanın soğuk olması sebebiyle verim alınamıyor. Bu da kaynak israfına yol açabiliyor.

Pendik'te kazı yasağı 15 Mart'ta kalkıyor

Öte yandan Pendik Belediyesinin 15 Kasım'da uygulamaya koyduğu kazı yasağı 15 Mart'ta kalkıyor. Yetkililer yasak kararı sayesinde boşa asfalt dökülmemesi ve araç çalıştırılmaması sebebiyle önemli ölçüde tasarruf edildiğini belirttiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title