Haberler

Başkan Kayıkçı'dan Basına Tepki

Trabzon'un Pelitli Belde Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı, Gazeteci Hrant Dink'in Katil Zanlısının ve Cinayeti Azmettirenlerin Trabzonlu Olması Nedeniyle Trabzon'un Suçlu İlan Edildiğini Söyleyerek, "Medyanın Görevi Gelişen Olaylar Karşısında Sağduyulu Yaklaşım Göstererek Objektif Yayıncılık Yapmak Olmalıdır" Dedi.

Trabzon'un Pelitli Belde Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı, gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısının ve cinayeti azmettirenlerin Trabzonlu olması nedeniyle Trabzon'un suçlu ilan edildiğini söyleyerek, "Medyanın görevi gelişen olaylar karşısında sağduyulu yaklaşım göstererek objektif yayıncılık yapmak olmalıdır" dedi.

Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Pelitli Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı, toplumun belli bir kesiminde Trabzon düşmanlığı olduğunu ve Trabzon'u yıpratmak için adeta bir kampanya düzenlendiğini öne sürerek, "Trabzonlu bir baba televizyonda çocuğunu görür görmez polise bildirerek belki de ülkemizin siyasi bir kaos ortamına girmemesine yardımcı olmuştur. Sanki bu gerçek saklanmış ve planlı bir şekilde Trabzon ve Pelitli suçlu ilan edilmiştir. Bazı medya kuruluşlarının bu şekildeki yayın anlayışı sorumsuzluğun daniskasıdır. Bunu tüm Trabzon'a ve Pelitli'ye yüklemek insafsızlıktır. Hrant Dink'in ailesine uzatılmayan mikrofonlar, baba Ahmet Samast'a uzatılmak istenmiştir. Hrant Dink'in acılı ailesine gösterilen saygı neden baba Ahmet Samast'a gösterilmemiştir ki tüm medya babayı aramaktadır. Burada medyanın yapması gereken bir kenti sorgulamak yerine, bu menfur olayın yaşanmasına neden olan meseleleri gündeme getirmektir" diye konuştu.

Bazı gazeteler ve televizyon kanallarının Trabzon'u suçlu ilan ettiğini ileri süren Kayıkçı, "Bu arkadaşlarımız nerden bahsetmektedir, anlamış değiliz. Belki Türkiye'nin bazı yerlerinde akşam saat 17.00'den sonra insanlar sokağa çıkmakta tereddüt yaşar ama Trabzon'da insanlar 24 saat sokaklarda korkusuzca dolaşabilmektedir. Bu tür yayınlar bir kenti karalamaktan başka bir şey değildir. Basın kaynaştırıcı, bütünleştirici ve eğitici yayınlar yapmalıdır. Ama maalesef görüldü ki Trabzon üzerine topluca bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Ve maalesef basın bu tür yayınlarla güvenirliğini tartışılır noktaya getirmiştir" şeklinde konuştu.

(MU-ÖS-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title