Haberler

Başkan Kayda, "4,5 Yılda Salihli'nin Geleceğine İmza Attık"

Güncelleme:

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda Başkanlığında toplanan belediye meclisi, 14 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile başlayan Ekim ayı Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zeki Kayda, alınan kararların Salihli'ye hayırlı olmasını diledi.

Ekim ayı Meclis toplantısında ilk olarak 2019 Yılı Performans Programı görüşüldü. Siyasi partilerin grup sözcüleri söz alarak, Salihli Belediyesi 2019 yılı Performans Programı hakkında görüş bildirdi. Ak Parti Grup sözcüsü Mevli Pehlivan, CHP Grup sözcüsü Mesut Ceylan ve MHP Grup sözcüsü Nuri Kaya ile Bağımsız meclis üyesi Cihan Sarı, performans programı hakkında görüşlerini açıkladı. Konuşmaların ardından yapılan oylamada, 2019 Yılı Performans Programı meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

4,5 yılda Salihli'nin geleceğine imza attıklarını söyleyen Başkan Zeki Kayda, " Göreve geldiğimiz günden beri Büyükşehir ile el ele birçok önemli projeyi hayata geçirdik" diyerek görev süresi içerisinde Salihli'ye kazandırılan projeleri ve 2019 yılında kazandırılacak olan projeleri meclis üyeleri ile paylaştı. 2019 yılı ve izleyen iki yıla ilişkin Belediye Bütçesi bütçe komisyonuna havale edildiği Ekim ayı meclis toplantısında, Türk Birliği Anadolu Lisesi'ne ilişkin imar plan değişikliği görüşülerek karara bağlandı. Gündemin 5. Maddesinde bulunan Karaoğlanlı Mahallesinde 1151 parsele ilişkin plan değişikliği talebi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Kayda, " Bugün bu konuyu burada meclis üyelerimizin irdelemesini istiyorum. Zaman zaman yanlış algı yaratarak Salihli Belediyesi'nin Devlet Hastane yapılmasına engel oluyor gibi cümleler duyuyorum. Bu bölgede ciddi bir kamulaştırma gerekli. Bu kamulaştırmaları Salihli Belediyesinin yapma yetkisi yok. Karayolları burada kavşak yapacaksa eğer onların kamulaştırması gerekli. Burası aynı zamanda garaj bölgesi olduğu için Karayollarının hepsini düşünerek yapması gerekiyor. Biz yarın çalışmalarımızı tekrar Büyükşehir göndereceğiz. Bu alanın sağlık alanına dönüşmesi onayını biz veriyoruz, ancak diğer işlemler Karayolları ve Büyükşehir'in. . Onlarda kendi ekipleri ile bir çalışma yapacak. Çalışmalar neticesinde Büyükşehir bu alana 400 yataklı bir hastane yapacak" dedi. Toplantıda Mersindere Mahallesi 1996 parsel N:520 adresinde bulunan işyerinin içkili yer bölgesine dahil edilmesi talebi, Ak Partinin ve MHP Meclis Üyesi Hasan Dorga'nın ret, MHP ve CHP Meclis üyelerinin kabul oyu kullanması ile oy çokluğuyla kabul edildi. Durasıllı ve Taytan Mahallesinde bulunan PTT Merkez Müdürlüğüne tahsisi yapılan 2 iş yerinin, tahsis işlemlerinin iptal edilmesi hususu oy birliği ile kabul edilirken, Yeşilkavak Mahallesinde bulunan sondaj oy birliği ile MASKİ'ye devredildi.

Salihli Belediye Meclisi, 2019 yılı ve izleyen iki yıla ilişkinin bütçenin görüşülmesi için 22 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 20.00'de yeniden toplanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Zeki Kayda Salihli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title