Haberler

Başkan Karaosmanoğlu İzmir'de

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu, İzmir’deki ilçe belediyelerini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu, İzmir'deki ilçe belediyelerini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kocaeli ve İzmir'de ki ilçe belediyelerin "Kardeş Belediyecilik" projesi kapsamın da işbirliğinin gerçekleşmesiyle, İzmir'e giden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kente temaslarda bulundu. İki gün sürecek ziyaretlerin ilk gününde Başkan Karaosmanoğlu, Menderes, Torbalı, Selçuk, Ödemiş ve Kirazlı ilçe belediyelerini ziyaret etti. Yapılan hizmetler ve projeler hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, Menderes Belediyesi'nde İzmir medyasının yoğun ilgi gösterdiği birde basın toplantısı düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş'ta, Başkan Karaosmanoğlu'na temaslarında eşlik etti.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

İlk olarak Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'yu ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşlarla da sohbet etmeyi ihmal etmedi. Belediyecilik hizmetlerinin vatandaşın nezdinde ki durumunu da öğrenen Başkan Karaosmanoğlu, burada bir basın toplantısını düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her ilçeye eşit mesafede durarak, partizanlık yapmadan hizmet üretmesi gereğini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Partizanlık ve ayrımcılıkla hiçbir yere varılmaz. İzmir'de maalesef bunu görüyoruz. Biz Kocaeli'de ayrımcılık yaparak hizmet üretmedik. Her zaman farklı parti belediye başkanlarına eşit mesafede durduk. Büyükşehir demek abilik demektir. İzmir Büyükşehir Belediyesinin de aynı şekilde hizmet üretmesini istiyorum. Büyükşehir Belediyesi abilik demektir" dedi.

İLÇELER ARASINDA AYRIMCILIK OLMAMALI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu basın toplantısında ayrıca, "Menderes ilçemizde AK Partili Belediye Başkanımız hizmet veriyor. AK Parti de Belediye Başkanı olmak demek halkın derdiyle dertlenen demektir. Menderes'te işler iyiye gidiyor. Bizim en büyük kaynağımız insan kaynağıdır. Menderes'te hizmet anlamında iyi işler yapılmasına karşın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin partizanlık yaptığını görmekten son derece üzgünüm. Kocaeli'de Büyükşehir Belediyesi'nde üçüncü dönem başkanlık yapıyorum. Bizim ilimizde de CHP'nin o dönem dört belediyesi olmak üzere farklı partilerden belediyeler de vardı. Ama beş yıl içinde bu belediyelerine en küçük bir ayrımcılık yapmadım. Yapmayı da asla uygun görmedim. Ne yapılması gerekiyorsa onlarla beraber yaptım" şeklinde konuştu.

"HALK AYRIMCILIK YAPANI CEZALANDIRIR"

İbrahim Karaosmanoğlu, "2014 seçimleri sonrasında İzmir'de 7 belediye AK Partili oldu. İnanıyorum ki 2019 geldiği zaman bu 17'ye, 27'ye çıkacaktır. Çünkü ayrımcılıkla, haksızlıkla ve partizanlıkla halk asla barışık değildir. İzmir Büyükşehir Belediyesi gerek Menderes ilçemize ve gerekse diğer ilçelere asla ayrımcılık yapamaz. Yaparsa halk bunu cezalandıracaktır" ifadelerini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, "İzmir Büyükşehir Belediyesi bu ilçelerde bile bir çivi çaktığı yok. Ne su şebekelerinde, ne de depolarda ve kanalizasyonlar da, bunun yanı sıra arıtmalarda da çalışma yapılmamış. Baraj havzalarına bile kanalizasyon akıyor. İzmir Körfezi'nin halini görüyorum ve üzülüyorum" şeklinde konuştu.

"İZMİRLİLERİ KOCAELİ'YE DAVET ETTİ"

Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, "Ben çevreye duyarlı bütün yurttaşlarımızı ve basın mensuplarımızı Kocaeli'ye davet ediyorum. 1999'da deprem yemiş kentin izleri kalmadı. Şu anda ilimiz tamamen değişti. Eskiden İzmit Körfezi'nde denize bakamazdınız ama şimdi mavi bayraklı plajlarımız var ve halkımızla beraber yüzüyoruz. Kumsallar bile oluşturuyoruz. Burada doğal plajları bile koruyamıyorlar. Ayrımcılıkla ve partizanlıkla bir yere varılmaz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı gerek Menderes ilçemize gerek diğer ayrım yapmadan yatırım yapmaya davet ediyorum. Menderes ilçemizin kendi imkanlarıyla yaptığı hizmetlerden çok memnunum. Menderes Belediyemizin ilerleyen zamanlarda daha güzellerini yapacağına da eminim" diye konuştu. Başkan Karaosmanoğlu bilgi ve tecrübe paylaşımında da bulunacaklarını, İzmir'deki Kardeş İlçe Belediyeleriyle bunu gerçekleştireceklerini ifade etti.

"HÜKÜMETİMİZ HERKESE EŞİT DAVRANIYOR"

Bir basın mensubunun sorduğu soru üzerine Başkan Karaosmanoğlu, "Hizmet noktasında mazeretlerin arkasına asla sığınmadım. AK Parti iktidarı belediyeler arasında hiçbir zaman ayrım yapmadı. Partizanlık yapan partilerin tabelaları bile kalmadı. Halk partizanlık ve ayrımcılık yapanları asla affetmiyor. Halk bunları görür. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hükümetin ayrımcılık yapıyor söylemi de mazerettir. İzmir mazeret gösterilecek bir yer değildir. Hükümetimiz herkese her belediyelere de eşit davranıyor" dedi.

"PROJE DESTEĞİ VERİLECEK"

İzmir ziyareti kapsamında ilçe belediyelerine proje desteği verileceğini de söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Belediyelerimizle ortak projeler yapacağız. Güzel dokunuşlar ve örnek işler olacak. Bilgi ve tecrübe paylaşımı noktasında da yardımlarımız olacak. Yapılacak projelere de teknik personel desteği de vereceğiz" dedi. Menderes Belediye Başkanı

Bülent Soylu'da Başkan Karaosmanoğlu için "Belediyecilik Duayeni" sözleriyle bahsetti. Soylu "Başkanımızın gelişi bize şeref ve onur verdi. Kendisinin tecrübeleri ve bilgisinden yararlanmak bizim için çok önemli" dedi.

BAŞKAN SERİ ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Menderes ilçesinde ki ziyareti tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, daha sonra sırayla Torbalı, Selçuk, Ödemiş ve Kiraz Belediyelerini ziyaret etti. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'den ilçe hakkından bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu fikir ve tecrübe paylaşımını için etkin bir çalışmanın önemine değindi. Selçuk Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Kiraz Belediyesi'nin Kadın Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül'ü makamlarında ziyaret etti. Burada ki ilçe belediyelerinin yaşadıkları sorunları dinleyen Başkan Karaosmanoğlu, çözüm noktasında bilgi ve tecrübelerini aktardı. Başkan Karaosmanoğlu ilçe belediye başkanlarına, insan kaynağı noktasında gerekli yardımların yapılacağını ifade etti. Bunun yanı sıra anlamlı ve güzel dokunuşları içeren proje desteklerinin olacağını da ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gün sonu, İzmir'de yerel bir kanalın gece haberler bülteninin yayın konuğu da oldu. Gündeme dair soruları da cevaplayan Başkan Karaosmanoğlu, Belediyecilik üzerine değerlendirmelerde yaptı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Menderes Torbalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title