Haberler

Başkan Karaosmanoğlu, Fabrika İşçileriyle Bir Araya Geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze'de üretim gerçekleştirerek istihdam sağlayan bir plastik fabrikasın ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, plastik parça şekillendirmenin yanı sıra birçok özelliklerde üretim gerçekleştiren bir fabrikayı ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi. Gebze Beylikbağı'nda faaliyetleri sürdüren plastik sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan fabrikanın yönetim kurulu başkanı Mustafa Böyet tarafından konuk edilen Karaosmanoğlu'na Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker eşlik etti. Öğlen yemeğinin ardından işçilere yaptığı selamlama konuşmasında, emekleriyle ve zekalarıyla ülkemizin ve kentimizin gelişimine büyük katkı sunan tüm çalışanlara teşekkür etti.

700'ü aşkın personelin çalıştığı fabrikanın istihdama verdiği katkının çok önemli olduğunu dile getiren Karaosmanoğlu, "Türkiye'nin üretim alanında geldiği noktayı dünya arenasına altın harflerle kazımak için yatırımcımız ile birlikte alın teri döken işçi kardeşlerimiz ve yerel yönetimler olarak büyük gayret gösteriyoruz. Bizler bu kentin gelişimi için adeta emek bölüşümü yapıyoruz. Herkes kendi üstüne düşen görevi layıkıyla yerine getiriyor. Bu nedenle firmamızın tüm çalışanlarına ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda iş dünyamızın ve bilim insanların ARGE çalışmalarına büyük hız verdiğini de dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "AR-GE personeli sayısı 2002'den bu yana yaklaşık 5 katına çıkarak 137 bin oldu. AR-GE harcamalarının milli gelir içindeki payı yaklaşık 2 katına yükseldi. Milletimiz bu aziz devletin yükselmesi ve yeniden şahlanması için elinden gelenin fazlasını yapıyor. İnşallah Türkiye bölgesinin güçlü, dünyanın da ilk o ekonomisi arasına girecek atılımları yapacaktır. Unutmayalım ki ancak üreten kent büyür ve gelişir. Çocuklarımız aydınlık bir gelecekle kucaklaşır. Bizim de gayemiz geleceğe büyük bir Türkiye bırakmaktır" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm'ün de hazır bulunduğu ziyaret sonrası bir açıklamada yapan Karaosmanoğlu, Son 16 yılda hükümetlerimizin yaptığı atılımlarla alt ve orta gelirli ülke grubunda olan Türkiye'nin üst-orta gelir grubuna yükseltildiğini belirterek, "İpekyolu Projesi ile Türkiye ve Çin arasındaki ticaret açığı da azalacak. Türkiye'nin kurucu ortağı olduğu Yeni İpekyolu ile bir yılda Türkiye üzerinden 1 milyon ton yük taşınacak. İnanıyorum ki kentimizde bu üretimden ve istihdamdan gereken payını alacak" ifadelerini sarf etti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İbrahim Karaosmanoğlu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title