Haberler

Başkan Karaçanta'nın Kars'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 97. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 97. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Murtaza Karaçanta, yayımladığı mesajında, "Asırlarca Kafkasların kilidi, ticaret ve sanatın merkezi, bilginin ve eğitimin köşe taşı olan memleketimiz 7 düvelle mücadele eden imparatorluğumuzun kaybettiği topraklardan biri olmuştur maalesef. 40 yıl, tam kırk yıl boyunca çekilen acı, ıstırap, esaret altında yaşanabilecek her kötülük, acı ve gözyaşı kurtuluş günü özlemiyle yanıp tutuşan yürekler olmuştur. 40 yıl boyunca bayraksız gökyüzü esaret altındaki camilerimiz, sahipsiz mezarlarımız ve kurtuluş gününü bekleyen aziz hemşehrilerimiz, 40 yıl boyunca ezanlar susmuş, çan sesleri yüreklere bir ok gibi saplanmıştır. ve tarih 30 Ekim'e yaklaştıkça bir şeylerde değişmeye başlamıştır. Güneşin ışıkları farklılaşmış, yıldızların parlaklığı artmıştır. Yahni Dağı'ndaki şehitlerimizin ruhu, tabyada ki şehit ruhlarıyla birleşmiş, 30 Ekim'e hazırlık yapmaya başlamışlardı bile, Tarih 30 Ekim ve gün kurtuluş günüdür" dedi.

Karaçanta, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşuna ilk hediye Kars'tan verilmiştir. 30 Ekim Kars'ın kurtuluşu idi. 30 Ekim 1920 yılında esaret zincirleri kırıldığında üstümüzdeki bulutlar dağılmış, gök kubbe ağlamaktan vazgeçmiş gökkuşağı en güzel renkleriyle güven vermiş ve Tekrardan Türk yurdu olmuştur. Bu vesile ile Gazi Kars'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü kutlarken Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa ve silah arkadaşlarına, vatanı uğruna gözünü bile kırpmadan can vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Murtaza Karaçanta Kars Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title