Haberler

Başkan Karabağ, Kadınlara Seslendi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte kadınlarla bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, " Türkiye'de 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin kuruluşu, esas Atatürk cumhuriyetinin kurulması, kadınların önünü açmıştır. 1931'de ve 1934'de hem yerelde hem genel seçimde dünyada 11. ve 7. sırada kadınlara oy kullandıran, seçme ve seçilme hakkını veren bir lider olarak Türkiye'de kadın haklarının en büyük savunucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Havuz Düğün Salonu'nda Bayraklı ve komşu ilçelerden yüzlerce kadınla bir araya geldi. Etkinliğe Başkan Hasan Karabağ'ın yanı sıra CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper de katıldı. Türkiye'de kadın haklarının en büyük savunucusunun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade eden Başkan Karabağ, Atatürk cumhuriyetinin kadınların önünü açtığını belirterek, "Yılmadan, korkmadan, çekinmeden, cesurca ve dünyada eşi emsali olmayan bir başarının eseri olan cumhuriyetimizi sonuna kadar savunmalıyız" diye konuştu. Salonu dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Karabağ, "8 Mart 1857 yılında, New York'ta 40 bin dokuma işçisinin bir direniş sonrası 120'sinin hayatını kaybettiği günle başlayan Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 1921'den beri Türkiye'de de aralıklı olarak bugünle anılıyor ve kadınların mücadelesi konuşuluyor. Ama bence Türkiye'de 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin kuruluşu, esas Atatürk cumhuriyetinin kurulması, kadınların önünü açmıştır. 1931'de ve 1934'de hem yerelde hem genel seçimde dünyada 11. ve 7. sırada kadınlara oy kullandıran, seçme ve seçilme hakkını veren bir lider olarak Türkiye'de kadın haklarının en büyük savunucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür. Mustafa Kemal'in askeri olmaktan korkmasın kimse. Emperyalizme karşı mücadele etmiş ve dünyanın başına bela olan ülkelere karşı, dünyada ilk ve tek bağımsızlık mücadelesini kazanmış bir ulusun lideridir Atatürk. Onu saygıyla ve sevgiyle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

"En büyük görev sizlere düşüyor"

Son günlerde yoğun olarak kadına şiddet, çocuk istismarı, tecavüz haberleri gibi kötü olayların yaşandığına dikkat çeken Karabağ, şunları söyledi: "Bizler aslında görevlerimizi tamamlayamadık Atatürk'ten sonra. Cumhuriyet'i 15 yılda kurmuş ve muhteşem işler yapmış bir Atatürk'ten sonra, hepimize görevler düşüyor. Ama burada en büyük görev yine sizlere düşüyor. Ben size güveniyorum. Bu kadar kötü olayların yaşandığı bir dönemde sarılmamız gereken dünya görüşü ve korumamız gereken cumhuriyet değeri; Atatürk cumhuriyetidir. Yılmadan, korkmadan, çekinmeden, cesurca ve dünyada eşi emsali olmayan bir başarının eseri olan cumhuriyetimizi sonuna kadar savunmalıyız. Bu konuda en çok çabayı gösteren ilçelerden biriyiz."

"29 Ekim etkinliklerinin mimarı sizlersiniz"

Başkan Karabağ, Bayraklı'da 28 tane semt evi açarak kadınlara cumhuriyet değerleri ve cumhuriyetin bütün inançlarını aşılamaya çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti: "Bunun en güzel örneği 29 Ekimler. 29 Ekimler sevgili Atatürk, cumhuriyet ve bayrak vurgusunu içine alan ve Atatürk'ün en son Bursa balosunda oynadığı zeybeği hatırlatan vatan, cumhuriyet, Atatürk ve laik cumhuriyet sevgisini ayaklandıran Bayraklı'nın etkinlikleri olmaya başladı. Bu özlenen bir çabanın ortaya çıkmasına sebep oldu. Etkinliklerden sonra 22 televizyon kanalında 1,5-2 saat haber olmuş. Bu etkinliğin mimarı sevgili kadınlar sizlersiniz. Çoğunluğu kadınlardı o etkinliğin. Sizi kutluyorum."

Başkan Karabağ'ın coşku dolu konuşmasını kadınlar ayakta alkışladı. İzmir ve 10. Yıl marşlarının çalınmasıyla salondaki kadınlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğe katılan down sendromlu çocukların ilgisinden memnuniyet duyan Karabağ, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hasan Karabağ Bayraklı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title