Haberler

Başkan İduğ'dan esnafa moral destek:

Güncelleme:

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, çalışan nüfusun yüzde 76'ısını temsil eden esnafa, ihtiyaç duyduğu desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

"Birlikte daha iyi işler yapacağız"

S.S. Altındağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Genel Kurulu'nda konuşan İduğ, "Esnafın ekonomimiz için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bugüne kadar hep esnafımızın yanında olduk. Önümüzdeki dönemde çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

S.S. Altındağ Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi'nin Genel Kurulu, Bornova Belediyesi'nin Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi'ne dönüştürdüğü Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Yıldız Kenter Sahnesi'nde yapıldı. Mevcut Başkan Mehmet Semerci'nin önümüzdeki üç yıl için güven tazelediği genel kurula Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ da katıldı.

İstihdamın yüzde 76'sı esnafta

Genel kurulda yaptığı konuşmada esnafın önemini kooperatifin adında bulunan beş kavram üzerinden anlatan Başkan İduğ, "Esnaf Türkiye'de çalışan nüfusun yüzde 76'sını temsil eder. Sanatkar, yani nitelikli eleman ne yazık ki yetişmiyor artık. Oysa ki ara eleman yetiştirilmesi ülke stratejisi olarak ortaya konulmalıdır. Bunun önemi anlaşılmaya başlandı. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası gibi kuruluşlar teknoloji liseleri kurmaya başladı. Kredi cansuyudur. Yani ülkemizde öz sermaye eksikliği var. Rekabet gücünü arttırmak için esnafın sermayesini büyütmesi gerekiyor. Pandemi döneminde bu çok aşağı seviyelere düştü. Şimdi kaynakların daha doğru kullanarak esnafa dağıtılması gerekiyor. Kefalet yani kefil olmak çok önemlidir. Bu anlamda yönetim olarak çok büyük sorumluluk taşıyorsunuz. Kooperatifçilik ise birlik ve güçlü olmaktır. Üretimin arttırılması ve üretilenin satılması için her alanda kooperatifleşmeliyiz" diye konuştu.

Ekonomi için çok önemlisiniz

Semerci ve yeni yönetimine başarılar dileyen İduğ, "Biz esnafın kentimiz ve ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bugüne kadar hep esnafımızın yanında olduk. Pandemi nedeniyle çok zor bir dönemden geçiyorsunuz. Bu süreçte imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak, yanınızda olduk, destek verdik. Sizlerle önümüzdeki dönemde çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa İduğ Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title