Haberler

Başkan İbrahim Tokyay: 2 Milyon Arakanlı Vatanını Terk Etti

Kızılay Şaphane Şube Başkanı ve Kızılay Genel Merkezi Gönüllü İlişkiler Başkan Yardımcısı İbrahim Tokyay, Kızılay Genel Başkanı Doktor Kerem Kınık’ı makamında ziyaret etti.

Kızılay Şaphane Şube Başkanı ve Kızılay Genel Merkezi Gönüllü İlişkiler Başkan Yardımcısı İbrahim Tokyay, Kızılay Genel Başkanı Doktor Kerem Kınık'ı makamında ziyaret etti.

Kızılay Genel Merkezini ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Tokyay, Kızılay Genel Başkanımız Doktor Kerem Kınık ile bugün insani yardım noktasında ülkemizin gündeminde olan konuları değerlendirdik dedi.

Tokyay, "Arakan'da özellikle son yıllarda sistematik olarak saldırıların düzenlendiğini ve 2 milyon Arakanlının bu saldırılar sonrasında göç ettiğini, on binlerce Arakanlı'nın katledildiğini binlerce Arakanlı'nın da göç yolunda hayatını kaybettiğini hepimiz biliyoruz ve üzüntüyle karşılıyoruz. Kızılay Genel Başkanım Doktor Kerem Kınık ile bölgede neler yapılabilir konusunu ve İdlip konusunda görüşmelerde bulunduk. Cumhurbaşkanımızın, 'Tüm dünya müslümanlarının ihtiyaçları bizim ihtiyacımızdır, onlar bizim kardeşlerimiz' sözünden hareketle çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.(YD - EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kızılay Şaphane Kınık Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title