Haberler

Başkan Herdem, Hacılar Sempozyumu Hakkında Bilgi Verdi

Hacılar Belediyesi Tarafından 11 Mayıs'ta Başlatılacak Olan 1. Hacılar Sempozyumu Öncesi, Belediye Başkanı Ahmet Herdem Bilgi Verdi.

Hacılar Belediyesi tarafından 11 Mayıs'ta başlatılacak olan 1. Hacılar Sempozyumu öncesi, Belediye Başkanı Ahmet Herdem bilgi verdi.

Hacılar Kültür Merkezi'nde gazetecilerle bir araya gelen Başkan Herdem, 11 Mayıs'ta başlayıp üç gün sürecek olan 1. Hacılar Sempozyumu hakkında bilgi verdi. Düzenlenecek 1.Hacılar Sempozyumu'nda, Hacılar'ın tarihi, ekonomik ve kültürel değerlerini gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarabilmeyi amaçladıklarını belirten Herdem, "Yaklaşık iki yıldır, birbirinden değerli öğretim görevlilerimiz emek vererek, bizlere ulaşan 85 bildiriyi ince eleyip sık dokudu. Cuma günü başlayacak olan ve iki gün sürecek

sempozyumda, 3 ayrı salonda 5'er oturumdan toplam 58 bildiri gün boyunca sunulacak. Gelen bildirilerden anlaşılacağı üzere, bin 500'lü yıllardan günümüze kadar Hacılar irdelenecek ve belgelenecek. Sonuç olarak, ortaya hazine değerinde kıymetli bir çalışma çıkacağına inanıyoruz. Tüm Kayserilileri, Hilton Oteli'ndeki sempozyuma davet ediyorum" dedi.

1.Hacılar Sempozyumu Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı da, Kayseri'de ülke sınırlarını aşan bir hizmet sektörü olduğuna dikkat çekerek, "Hacılar'daki müteşebbislerin gözle görülen başarıları tüm kesim tarafından merak ediliyor. Hacılar, gerek Kayseri ve gerekse Türkiye'deki ilçelere örnek teşkil ediyor. İnsanlar doğal olarak şunu merak ediyor. Hacılarlılar toprağını mı ekip biçiyor? Bu başarı nereden geliyor? İşte bütün bu soruların cevabını bilim ışığında ortaya koyarak, gelecek nesillere

de sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için özveriyle çalıştık. Bu çalışmanın sonucunda da, herkese ışık tutacağına inandığımız bir netice alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

11-13 Mayıs tarihleri arasında Hilton Otel'inde gerçekleştirilecek sempozyuma, Erciyes Üniversitesi'nden 36, Ankara Üniversitesi'nden 2, Atatürk Üniversitesi'nden 5, Kafkas ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden 3, Gazi, Fırat, Kırıkkale, Kocatepe, Muğla, ODTÜ, Osmangazi ve Selçuk Üniversitelerinden 1 ve değişik kurumlardan 8 bilim adamı katılacak. Sempozyumda 26'sı tarih, 1'i din, 1'i coğrafya, 7'si güncel, 1'i mimari, 9'u iktisadi, 8'i edebiyat, 1'i sağlık ve 4'ü sosyoloji konulu toplam 58 adet

bildirinin sunulacağı açıklandı.

(SE-OM-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title