Haberler

Başkan Hasan Kılca'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yenileme alanı teşekkürü

Güncelleme:

Konya'nın merkez Karatay ilçesi Akçeşme, Kerimdede ve Sarıyakup mahalleleri içerisinde bulunan bazı alanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "Yenileme Alanı" olarak belirlendi.

Konya'nın merkez Karatay ilçesi Akçeşme, Kerimdede ve Sarıyakup mahalleleri içerisinde bulunan bazı alanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "Yenileme Alanı" olarak belirlendi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Resmi Gazete'de yayımlanan karar dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Karatay ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Tarihi Üçler Mezarlığı arkasında Topraklık Caddesi, Piri Esat Caddesi, Üçler Caddesi, Adak Sokak ve Ekmelüddin Sokak arasında kalan 105 bin 269 metrekarelik alan; 31719 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5101 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile "Yenileme Alanı" ilan edildi. Söz konusu karar; 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'un 2'inci maddesi gereğince verilirken, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, yaptığı açıklamayla Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu karar dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

"Cumhurbaşkanımızın kararı ilçemize ayrı bir değer katacak"

Başkan Hasan Kılca, alınan kararla birlikte Akçeşme, Kerimdede ve Sarıyakup mahallelerinde yürütülecek çalışmaların Konya ile Karatay'a büyük değer katacağının altını çizerek, "Konya'mız; tarihi dokusu, medeniyet değerleri, kültürü ve daha birçok zenginliğiyle ülkemizin çok önemli şehirlerinden birisi. Karatay Belediyesi olarak bizler de şehrimizin kalbi olan Karatay'daki bu miras ve eşsiz değerlerin korunması ile geleceğe aktarılması adına gayret ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Konya Valiliğimiz ve Konya Büyükşehir Belediyemiz ile uyum içerisinde çalışıyoruz. Son olarak ilçemiz sınırları içerisinde yer alan Akçeşme, Kerimdede ve Sarıyakup Mahallelerinde bulunan bazı alanların Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 'Yenileme Alanı' olarak belirlenmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Bu kıymetli kararın Konya'mız ve Karatay'ımıza büyük değerler katacağına inanıyorum. Bu vesileyle her fırsatta Konya'mız ve Karatay'ımızın geleceğe hazırlanmasında katkıları bulunan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Karatay Belediyesi olarak, yenileme alanı ilan edilen söz konusu alanlarda tescilli yapıları koruyarak Karatay'ın tarihi ve kültürel dokusuna uygun hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda belediyemiz tarafından 2021 yılı içerisinde 105 bin 269 metrekarelik alanda kamulaştırma çalışması başlatmıştık. Söz konusu alan dahilindeki mülkiyete konu 71 bin 727 metrekarelik taşınmazdan 32 bin 544 metrekarelik kısmını 38 milyon 500 bin lira bedelle kamulaştırdık. Bu yıl içerisinde de Cumhurbaşkanımızın kararı doğrultusunda bu alanda yenileme ve kamulaştırma çalışmasına devam edeceğiz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Hasan Kılca Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title