Haberler

Başkan Gürün'den "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" mesajı

Güncelleme:

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürün, mesajında, toplumsal yaşamın engelli, engelsiz ayrımı olmadan herkesin eşit haklara ve olanaklara sahip olacağı şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Engellerin sevgiyle, hizmetlerle aşıldığı, en önemlisi de düşüncelerin önündeki engellerin yıkıldığı bir Muğla için çalıştıklarını vurgulayan Gürün, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Düşüncelerimize, hayallerimize engel olmadan bir dünya düşleyelim. Sevginin, hoşgörünün, güler yüzün, karşılıklı anlayışın, empatinin hüküm sürdüğü bir dünya. Herkesin eşit haklara, olanaklara, imkanlara sahip olduğu, engelli, engelsiz ayrımı olmadan tüm vatandaşların mutlu, huzurlu olduğu bir yaşam. Bir kaza sonucu ya da doğuştan engelli bireylerin yaşamlarını sürdürebilmeleri, hayatı onlar için daha da zorlaştırmak yerine onların hayatlarına dokunan, kolaylaştıran, sosyal hayatta daha fazla görünür olmalarını sağlayan, onları anlayarak, en önemlisi de sağlıklı bir bireyin de bir engelli adayı olduğunu bilerek bir yaşam alanı, bir şehir, bir dünya için hepimizin çalışması gerekiyor. İşte sevginin, hoşgörünün ve güler yüzün şehri Muğla'mızda bunun için çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın yüzünde gülümseme, mutluluk, dilinde bir teşekkür olmak için hizmet veriyoruz. Türkiye'de ilk olan Kısa Mola hizmetimizle engelli bireylerimizin ve onların fedakar ailelerin yanlarında oluyoruz. Birbirinden değerli ilçelere ve eşsiz sahillere sahip Muğla'mızda engelli, engelsiz ayrımı olmadan, plajın en güzel yerinde engelsiz hemşehrimizin denize girebilmesini ve kulaç atmasını sağlıyoruz. Onların sağlıkları, huzurları için evde bakımdan, engelli nakline hep yanı başlarında oluyoruz. Ulaşımda tüm araçlarımızdan yararlanabilmeleri için engelli rampalı araçlarla Muğla'mızda hizmet veriyoruz."

Gürün, mesajında sonra olarak engellerin ortadan kalktığı, engelli vatandaşların toplum içinde daha aktif rol aldığı, engelli bireye sahip ailelerle birlikte, sevgiyle engellerin aşıldığı engelsiz günler dileğinde bulundu.

Kaynak: AA / Yaşam

Dünya Engelliler Günü Osman Gürün Muğla Haberler

Bakmadan Geçme

Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title