Haberler

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri ile çevrimiçi söyleşide buluştu

Güncelleme:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri ile çevrimiçi söyleşide bir araya geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gürkan, çevrimiçi söyleşide öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Şehrin, insanların toplu halde yaşadığı, ihtiyaçlarını giderdiği, belirli idari sınırları olan yerleşim birimi olduğunu kaydeden Gürkan, "Şehirde yaşayan insanın biyolojik, sosyal ve kültürel bir varlık olduğunu bilmek lazım. Bunu bildikten sonra insanın ihtiyaçlar hiyerarşisi içerisinde neler var, insan nelerden hoşlanır, insanın doğasındaki hangi ihtiyaçlar hiyerarşisi kendini tatmin eder değerlendirmek lazım." ifadelerini kullandı.

Gürkan, şehirlerin insanların ihtiyaçlar hiyerarşisine göre dizayn edilmesi gerektiğini bildirdi.

İnsanlarla şehirlerin aynı olduğunu ifade eden Gürkan, "Siz şehirlerin temasına, geçmişine, göreneklerine, yaşayan insanlara uygun hizmetler getirmediğiniz zaman o şehir onu atar. Dolayısıyla her şehrin kendisine ait özellikleri, kuralları ve kendine özgü ihtiyaçları vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Gürkan, öğrencilerin yönelttiği soruları da çeşitli örnekler vererek yanıtladı.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Selahattin Gürkan Cumhuriyet Sivas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title