Haberler

Başkan Güney'den sel açıklaması

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 4 gün önce başlayan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkilerken, bir çok iş yerini su bastı.

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 4 gün önce başlayan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkilerken, bir çok iş yerini su bastı.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, su baskını sebebiyle bir basın bülteni yayımladı. Başkan Güney, "17 Ağustos 2019 Cumartesi günü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Susurluk'ta 1 saat içinde metrekareye 63,8 kilogram yağış düşmüştür. Susurluk'un ortalama aylık yağış miktarı 55 kilogram civarında gerçekleşmektedir. Görüldüğü üzere 1 saatlik yağış miktarı, bir ay içinde yağan ortalama yağış miktarının bile çok çok üzerindedir. Şiddetli yağan sağanak yağmur, sokaklarda, ev ve iş yerlerinde hasara yol açmış, bazı araçlar su altında kalarak zarar görmüş, kimi ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşanmıştır. Belediye ekiplerimiz gelen ihbarlara hızlıca müdahale ederek su baskını yaşanan evlerde tahliye çalışması yapmıştır" dedi.

Başkan Güney, baskın yaşanmasının başlıca sebeplerini açıklayarak, "Ssurluk'ta yıllardır müstakil bir yağmur suyu şebeke hattının oluşturulmaması, aylık ortalamanın üzerinde olan yağışın 1 saatte yağması, BASKİ tarafından yürütülmekte olan kanalizasyon çalışması nedeniyle mevcut şebeke hattının büyük kısmının iptal olması, yağmur suyu ve atık suların aynı anda aktığı şebeke hattının gerek kanalizasyon çalışmasından taşınan malzemeler, gerek yağmur suyunun getirdiği çöpler neticesinde tıkanması buna sebep oldu" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

su baskını Balıkesir Susurluk Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title