Haberler

Başkan Görmez: "Camilere 3 Yılda 1 Milyon 870 Bin TL Harcadık"

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Torbalı’daki din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileriyle sabah kahvaltısında buluşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "15 Temmuz’dan sonra salaları daha içten dinliyoruz.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Torbalı'daki din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileriyle sabah kahvaltısında buluşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "15 Temmuz'dan sonra salaları daha içten dinliyoruz. Camilere son 3 yılda 1 milyon 870 bin TL harcama yaptık" dedi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Torbalı'daki din görevlileriyle sabah kahvaltısında buluştu. Düzenlenen kahvaltıya, Torbalı Müftü Vekili Harun Kır ile ilçedeki 73 camide görev yapan din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Kahvaltıda konuşan Torbalı Müftü Vekili Harun Kır, Torbalı Belediyesini yanlarında görmekten memnun olduklarını belirterek, sorunlarının çözümünde oldukça duyarlı davranan yöneticilere teşekkür etti.

Başkan Görmez ise, camilerin bakımına, onarımına büyük önem verdiklerini son 3 yılda 1 milyon 870 bin TL harcama yaptıklarını söyledi.

"Her sala okundukça o geceyi hatırlarım"

Tarihi camilerin restorasyonunda örnek bir ilçe olduklarını belirterek, "Yeniköy Camii, Bozköy Camii, Merkez Orhaniye Camii, Bülbüldere Camii, Subaşı Mevlana Camisi başta olmak üzere özelikle tarihi dokuya sahip camilerimizin aslına uygun biçimde onarılması için ciddi çaba gösteriyoruz. İlgili kamu kurumlarıyla ortak projeler hazırlıyoruz. Camilerimize halı döşenmesinde, ses ve yayın siteminin kurulmasında, inşaat, elektrik, sıhhi tesisat tadilatında, boyanmasında, gölgelik tente ihtiyaçlarının karşılanmasında, bahçe peyzajında, temizliğinde görev alıyoruz. Şimdiye kadar büyük onarımlar hariç, sadece bu diğer işler için 1 milyon 870 bin TL harcama yaptık" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milletin sala sesleriyle şahlandığını hatırlatan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her sala okundukça o geceyi hatırlarım. Binlerin, on binlerin her şeyi göze alarak akın akın meydanlara koşmalarını hatırlarım. Camilerimizi bütün değerlerimizin toplamı olarak, milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olarak gözümüz gibi bakmalı korumalıyız. Fedakar din görevlilerimize ne kadar teşekkür etsek, saygı duysak azdır. Allah onlardan razı olsun." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adnan Yaşar Görmez Torbalı Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title