Haberler

Başkan Gökçek Şereflikoçhisar ve Evren'de

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 Yerel Seçimler AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, seçim koordinasyon merkezi (SKM) açılışlarını Şereflikoçhisar ve Evren'de sürdürdü.

Başkan Gökçek'e, Şereflikoçhisar AK Parti SKM açılışında İlçe Belediye Başkan adayı Ferda Polat, Evren SKM açılışında da başkan adayı Abdülkadir Demirci eşlik etti.

Seçimlerin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olacak Şereflikoçhisar ve Evren'e pek çok müjde ile gelen Başkan Gökçek, projeleriyle yüzleri güldürdü.

Şereflikoçhisar ve ardından Evren'de yaptığı miting havasındaki açılış törenlerinde coşkulu bir kalabalığa hitap eden Gökçek, "Bundan sonra Ankara merkezinde ne varsa Büyükşehir Belediyesi'ne yeni katılacak ilçelerde de o olacak" dedi.

İki ilçede yaptığı konuşmada Şereflikoçhisar ve Evren halkına asfalt ve alt yapı sorunlarını 5 yıl içinde bitirileceği sözünü veren Gökçek, Koçhisar halkının yaya üst geçidi taleplerini de karşılayacaklarını belirtti.

TARIM VE HAYVANCILIK KONUSUNDA YATIRIM YAPILACAK

İki ilçede de Büyükşehir belediyelerinin atık, tarım ve hayvancılık ile ilgili her türlü projeye kaynak aktarabildiğini anımsatan Başkan Gökçek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"12 şirketimiz var. Bu şirketlerimizi 16 ilçemize tarım ve hayvancılık konusunda değişik yatırımlar yapmaları için görevlendiriyoruz. Örneğin Şereflikoçhisar'da ne tip tesis kurmak lazımsa mutlaka onu kuracağız. Hayvancılık konusunda diyelim ki süt ürünleri bol oluyor onu desteklemek gerekiyor, destekleyeceğiz. Evren'de balıkçılığı destekleyeceğiz. Sebze meyve paketleme için, ürünlerinizin daha fazla para yapması için tesis lazımsa kuracağız. Şirketleri kurup işletmeye açtıktan ve karlı duruma getirdikten sonra köylü isterse kuracağı kooperatiflere bu tesisleri birebir devredeceğiz. İşin içinden biz çıkacağız. Köylü muhatap olacak satışını kendi yapacak."

Çiftçilerin en büyük sorunlarından birisinin nadasa bırakılan araziler olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, bu konuda da bir proje geliştirdiklerini dile getirerek, aspir gibi toprağı yormadan ikinci kez ürün elde edilebilen hem yağ hem de küspe olarak faydalanılabilen bitkilerin ekimini teşvik edeceklerini ve bu bitkileri işlemek için bir fabrika kuracaklarını açıkladı.

Halk ekmek fabrikasının arpa ekmeğinden de söz eden Başkan Gökçek, "Bu ekmeğin sıhhi faydaları çok fazla. Ama ona uygun yeterli arpa üretimi olmadığı için tıkanıyoruz. Köylünün bir kısmıyla anlaşmak suretiyle fiyatı da belli olmak kaydıyla sizden alımını yapacak. Bu da köylüye ekstra bir avantaj temin edecek" diye konuştu.

YEREL ÜRÜN DÜKKANLARI

Şereflikoçhisar'da yaptığı konuşmada ilçede Organize Sanayi Bölgesi'nin yerinin hazır olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah izin verirse el ele vereceğiz organize sanayi bölgesinin alt yapısını biz yapacağız. Sanayiciler de yerlerini yapacak. İnşallah organize sanayi bölgesini sizle birlikte gerçekleştireceğiz, sanayiyi ayağa kaldıracağız."

Hanımlara yönelik BELMEK kursları, çocuk kulüpleri, gençlik merkezi ve aile yaşam merkezlerini açmayı planladıklarını ifade eden Başkan Gökçek, "5 yıl içinde bu merkezleri açmak bize bir görev. Bunların hepsine kavuşacaksınız" dedi.

Çiftçilere verdiği müjdeleri pazarlama alanındaki projeleri ile sürdüren Başkan Gökçek, Şereflikoçhisar için çok önemli bir değere sahip E-90 yolu üzerine yerel ürünlerin satışının sağlanacağı dükkanlar kurulacağına ilişkin söz verdi. Köylülerin kendi yetiştirdiği ürünleri gelene gidene satıp para kazanabileceğini vurgulayan Gökçek, şunları söyledi: "Aynı yerleri Ankara'da merkezde belli yerlere de kuruyoruz. Madem bütün taşra ilçeleri bize bağlandı. Her bir bölgemizde değişik ürünler üretiliyor. Ankara'da direkt satabilmek için şirketlerimiz değişik mağazalar kuracak. Ziraat fakültesi yanındaki Fatih Köprüsü altını da Ziraat Fakültesi ile birlikte yerel ürünlerin satıldığı bir yer haline getireceğiz. Ankara'nın köylüsü neyi üretirse birebir vatandaşla buluşacak. Hem köylü kazanacak hem vatandaş daha kaliteli ürün yiyecek."

Şereflikoçhisar denince akla gelen Hacıbekir kavununu da marka haline getireceğini belirten Gökçek, Tuz Gölü'nün turizme daha iyi hizmet etmesi için de araştırmalar yaptıklarını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak AK Parti iktidarının da sosyal politikaları doğrultusunda sosyal projeleri ile örnek olduklarını ve pek çok uluslararası ödül aldıklarını kaydeden Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda Ankara'da 165 bin aileye gıda dağıtıyoruz. 100 bin civarında vatandaşımıza kömür dağıtıyoruz. Her yıl 60-100 bin arasında değişen kırtasiye, 55 bin bedava ekmek dağıtıyoruz. Allah nasip ederse Koçhisar'da Büyükşehir'in bir ilçesi olduğu için köyler dahil kömür, gıda ihtiyacını Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak dağıtmak bizim size görevimiz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şereflikoçhisar Melih Gökçek Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title