Haberler

Başkan Eşkinat: "Kentin her yerinde hummalı bir çalışma içindeyiz"

Güncelleme:

Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin her yerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yol yapım ve onarım faaliyetlerinde Çınarlı Mahallesi'nde sona gelinirken diğer merkez ve kırsal mahallelerde de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, merkezdeki 100. Yıl, Çınarlı, Hürriyet, Gündoğdu ve Karadeniz Mahallesi'nde yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürerken, kırsal mahallelerde de ekipler aralıksız hizmet veriyor.

ÇINARLI BİTMEK ÜZERE

Kış aylarında alt yapı çalışmaları nedeniyle çok zor günler geçiren Çınarlı Mahallesi'nde altyapısı biten sokak ve caddeler hızla üstyapıya kavuşturuluyor. Çınarlı Mahallesi'ndeki Mustafa Turan, Muşmula, Şehit Olcay Erteyli, Salih Çolak, Ladin, Cevizlik, Cami Geçidi, Kapakçı, Cem, Fikret Malkoç ve Reha Akçakaya Sokak'ta üst yapı çalışmaları yapılarak bütün sokaklar kilit taş döşendi. Alınan bilgilere göre Çınarlı Mahallesi'nde çalışmalar son aşamaya geldi.

HÜRRİYET MAHALLESİ'NDE GİRİLMEDİK SOKAK KALMADI

Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Çınarlı Mahallesi'nin yanı sıra Hürriyet Mahallesi'nde de hizmete devam ediyor. Erol Erdoğan Caddesi bordür çalışmaları tamamlandı. Erol Erdoğan Caddesi ve Gezer Sokak, asfalt serimine hazır hale getirildi. Tepebaşı Caddesi ve ona bağlı ara sokakların tamamı kilit taş döşenerek üst yapısı bitirildi. Ayrıca Şehit Servet Sokak, Yosun Sokak, Ahtapot Sokak ve Çiğdem Deniz Sokak'ta da taş döşeme faaliyetleri tamamlanarak hizmete sokuldu.

DİĞER MAHALLELERDE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bu çalışmaların yanı sıra diğer merkez mahallelerde de çalışmalar sürüyor. 100. Yıl Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'nde bozulan yolların onarımları gerçekleştirilirken, Gündoğdu Mahallesi Turan Sokak kilit taşla kaplandı. Öte yandan Namık kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi karşısında park yapım çalışmaları devam ediyor.
Yapım ve onarım çalışmalarının yanı sıra kaçak binaların yıkım uygulamaları da gerçekleştirildi. Karadeniz Mahallesi ve köyden dönüşen Karacakılavuz Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılar Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri ekiplerince yıkıldı.

KIRSAL MAHALLELERİN YOLLARI TAŞLA KAPLANIYOR

Öte yandan kırsal mahallelerde de çalışmalara ara verilmeden devam ediliyor. Büyükşehir Yasası ile 2014 yılında köy statüsünü kaybeden Kılavuzlu, Yazır, Nusratfakı, Yukarıkılıçlı, Karaevli, Aşağıkılıçlı, Seymenli, Gazioğlu, Ferhadanlı ve Husunlu Mahallelerinde köy yolları kilit taş kaplanarak yağmurlu günlerde çamurlanmanın önüne geçiliyor. Kilit taş çalışmalarının yanı sıra Kumbağ Mahallesi Muhtarlığı önünde de yol tesviye ve malzeme serimi çalışmaları gerçekleştirildi.

EŞKİNAT: "ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINDAN ÖTÜRÜ FEN İŞLERİ EKİPLERİMİZİ KUTLUYORUM"

Fen İşleri Müdürlüğü'nün büyük bir özveri ile çalıştığını ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Fen İşleri ekiplerimiz Süleymanpaşa'nın her yerinde canla başla çok ciddi çalışmalar yürütüyorlar. Çınarlı'yı bitirmek üzereyiz. Sırada Aydoğdu, Zafer ve Gündoğdu Mahallelerimiz var. Köyden dönüşen mahallelerimizde bu yıl toplamda 60 bin metrekare ilave kilit taş döşüyoruz. Alt yapı çalışmaları biten ve belediyemize devredilen her sokakta vakit kaybetmeden üst yapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Kentin her yerinde hummalı bir çalışma içindeyiz. Bu özverili çalışmalarından ötürü Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizi kutluyorum. Çalışmalarımız ara vermeden sürecek," açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Karadeniz Gündoğdu Güncel Haberler

title