Haberler

Başkan Duterte, Davao City Şehrine Ek Tabur Gönderdi

Filipin Silahlı Kuvvetleri, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin, Davao City şehrine ek bir taburu konuşlandırdığını açıkladı.

Filipin Silahlı Kuvvetleri, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, Davao City şehrine ek bir taburu konuşlandırdığını açıkladı.

Komünist İsyancı Yeni Halk Ordusu (NPA) tarafından düzenlenen son saldırıların ardından Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, Davao City şehrine ek bir tabur eklediği açıklandı. Ordunun 10. Piyade Bölümü Komutanı General Rafael Valencia yaptığı açıklamada, "Davao City şehrine 16. Piyade Taburunun konuşlandırılması, bölgedeki güvenlik boşluğunu doldurmayı amaçlıyor" dedi. Bir ordu taburunun 400-500 askerden oluştuğu belirtilirken, 16. Piyade Taburu yerleştirilmeden önce şehirde yalnızca bir ordu taburu faaliyet gösteriyordu. Filipinlerin en önemli şehirlerinden Davao City'nin her zaman terör grupları tarafından hedef alındığı belirtilirken geçen Eylül ayında terörist bir grup bombalı saldırı gerçekleştirmiş 14 kişiyi öldürüp 70 kişinin yaralanmasına yol açmıştı. - MANILA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Filipinler Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title