Haberler

Başkan Darıca'daki Hemşeri Derneklerini Ziyaret Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca'da faaliyet gösteren Kars İli ve İlçeleri ile Samsunlular derneklerini ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca'da faaliyet gösteren Kars ili ve ilçeleri ile Samsunlular derneklerini ziyaret etti. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın eşlik ettiği ziyaretler esnasında Başkan Karaosmanoğlu, "Derneklerimizin ülkemizde ve şehrimizde kendi hemşerileri arasında irtibatı sağlaması ve kültürel etkinlikler yapmasını çok olumlu buluyorum. Ancak bu derneklerimizin artık çocuklarımıza ve gençlerimize de vakit ayırması gerekiyor. Onlar bizim geleceğimiz. Geleceğimizin teminatı olan bu nesilleri büyük yürüyüşün ruhuyla yetiştirmemiz gerekiyor. Gerek Sarıkamış'ta gerek Çanakkale'de gerekse Kurtuluş savaşımızda, bu ülke topraklarını bizlere emanet bırakan nesil gibi evlatlarımızı bu şuurla yetiştirmemiz gerekiyor" dedi.

İlk olarak Kars İli ve İlçeleri Yardımlaşma Derneğini ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu'nu, burada dernek başkanı Nevzat Aytekin ve yönetimi karşıladı. Daha sonra Samsunlular derneğine geçen Başkan Karaosmanoğlu'nu, burada dernek başkanı Yusuf Akın ve üyelerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Karaosmanoğlu, "Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Biliyorum ki üyelerinizin hastalığında, yaşlılığında, cenazelerinde ve mutlu günlerinde yanlarında oluyorsunuz. Artık bunların yanında çocuklarımıza ve gençlerimize de derneklerimizde zaman ayıralım. Bilgi evleri gibi projeler üreterek bu mekanlarda onlara sahip çıkalım" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kars ili ve ilçeleri derneğine yaptığı ziyarette, Sarıkamış'ta şehit olan on binleri de yad etmeyi unutmadı. 1914 yılında 90 bin Türk askeri Allahuekber Dağları'nda bir ideal ve inanç uğruna donarak şehit olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Onlar bir destan yazdılar. Canımızla, kanımızla bize bıraktıkları kutsal emanetlere sahip çıkacağız. Bu kahramanlık destanına hep hatırlayacağız. Emanet ettikleri bu vatana sahip çıkacak ve yükselmesi için çok çalışacağız. Gençlerimizi bu şehitlerimizin idealleriyle yetiştirecek, onların vasiyetlerini yerine getirecek bir nesil için mücadele edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Darıca Samsunlular Derneği üyelerinin büyük bir ilgiyle karşıladığı Başkan Karaosmanoğlu, burada yapılan hizmetlerle ilgi bilgi verirken yöneltilen sorulara da cevap verdi. Vatandaşımızın istek ve arzularına hızlı cevap verme gayretinde olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Ülkemizin gelişmesiyle hizmetlerimizde de doğru orantıda ilerleme kaydettik. Geçmişte yaşadığımız birçok sorunu şimdi yaşamıyoruz. Ancak zaman ilerliyor ve ihtiyaçlar değişkenlik gösteriyor. Kalkınma tek taraflı devlet ile olamayacağını bilmemiz gerekiyor. Toplumun tüm katmanları buna katkı sağlamak zorundadır. Derneklerimizin görevi de işte burada başlıyor. Sosyal sorumluluk alarak, hemşerilerinin hayırlı hizmetler almasına vesile olmalıdırlar. Genç neslimizi iyi yönlendirmeli ve boş bırakmamalıyız. Farklı spor dallarına yönlendirmeliyiz. Onları iyi yetiştirirsek bizim en büyük zenginliğimiz budur. Türkiye'mize sahip çıkmanın en güzel yollarından bir tanesidir" şeklinde konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu bir araya gediği vatandaşlara, "Doğduğumuzun yere sahip çıkmak ve bağlarımızı koparmamak elbette önemlidir. Ancak doyduğumuz ve yaşadığımız bu kente sahip çıkmak çok daha fazla önemlidir. Kentimizin okuluna, sokağına, temizliğine kısacası her yerine duyarlı olmak zorundayız. Bu bizim inancımızın gereği de olduğunu hatırlamalıyız" sözlerini sarf etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu dernek üyelerine, "Darıca ilçemiz her geçen gün gelişiyor. Sosyal ve spor alanlarının yanı sıra yeşil bir çevre için projeler ürettik üretiyoruz. Büyükşehir olarak ulaşım yatırımlarına daha fazla ağırlık vereceğimiz dönem olacak. Büyük projeleri yaparak kentimize katkı sağlayacağız. Raylı sistemleri artık kentimizin kullanımına açmak için hem çalışmalarımızı başlattık hem de girişimlerimizi. Merkezi hükümetimizle ortak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Marmaray'la ve Sabiha Gökçen'e gelmesi planlanan metro ağlarını bölgemize tam manasıyla yayabilmek için temaslarımız sürüyor. Bu uygulanan projelerin Darıca ilçemizin dışında bölgemizle entegrasyonunu sağlamak için de çaba sarf edeceğiz" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Darıca Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title