Haberler

Başkan'dan Provokatör İddialarına Yalanlama

Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, Makam Aracında Yakalanan ve Provokatörlükle Suçlanan Deniz Yüksel Hakkında Açıklama Yaptı.

Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, makam aracında yakalanan ve provokatörlükle suçlanan Deniz Yüksel hakkında açıklama yaptı.

Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, bir süre önce yapılan 'Edi Bese' (Yeter artık) mitinginde görevli polislerle önce sözlü olarak tartıştığı, daha sonra da taş atıp olayların çıkmasına neden olduğu belirtilen ve önceki gün makam aracında yakalanıp tutuklanan şahsın, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Gençlik Meclisi Merkez Üyesi Deniz Yüksel olduğu ve yöredeki kongre çalışmalarını takip etmek amacıyla görevlendirildiğini belirtti.

Konuyla ilgili basında yer alan haberler üzerine Belediye Başkanlığı salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Kazım Kurt, özellikle son aylarda partileri DTP ve yöneticileri ile belediye başkanlarının çeşitli baskılarla karşı karşıya kalmakta olduğunu iddia etti. Bu baskı ve karalamaların partilerinin Genel Başkanı Nurettin Demirtaş ve milletvekillerinin şahsında en uç boyutlara kadar ulaştırıldığını belirten Kurt, "Bu baskı ve karalamalarda ne yazık ki basın büyük bir rol oynamıştır. Elde

herhangi bir somut delil yokken basın adeta yargıçlığa soyunarak partimiz yöneticileri hakkında yalan yanlış haberler yayınlayıp kamuoyunu yanlış yönlendirerek basın ilkelerini zedelemiştir. En son DTP Gençlik Meclisi Merkez Üyesi Deniz Yüksel, benimle birlikte miting sonrası gözaltına alınan ve daha sonra bırakılan vatandaşlarımızı ziyarete giderken makam aracımda gözaltına alınmış ve daha sonra tutuklanmıştır. Bazı medya organları bu konuda 'Merzan Mahallesi'nde düzenlenen mitingde görevli polislerle önce

sözlü olarak tartışan daha sonra ise taş atıp olayların çıkmasına neden olan provokatör, tam 18 ayrı suçtan hakkında yakalanma emri çıkarılan Deniz Yüksel gözaltına alınarak tutuklandı' şeklinde yalan ve düzmece bir haber yaparak kamuoyunu yanıltmış ve partimizin yöneticilerini ve belediye başkanını karalama çabası yürütmüştür. Oysa adı geçen DTP Gençlik Meclisi Merkez Üyesi Deniz Yüksel, partimiz genel merkezince Hakkari ilinde kongre çalışmalarını yürütmek amacıyla görevlendirilmiştir. Aynı zamanda 1

Aralık 2007 günü Hakkari'de yapılan 'Artık yeter' mitingi daha başlamadan sabah saatlerinde polisler tarafından gözaltına alınarak 24 saat sonra mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakılmıştır. Dolayısıyla provokasyon yaparak polisi taşladığı söylenen Deniz Yüksel'in gözaltında bulunduğu esnada nasıl miting alanında da görüntülenebildiğini yanlış ve düzmece haber yapan haber ajansına ve muhabirine soruyoruz. Madem ki Deniz Yüksel 18 ayrı suçtan aranan biridir niye 1 Aralık günü polisler tarafından 24 saat

gözaltında bulunduğu halde kendisi mahkemeye dahi çıkarılmadan serbest bırakılmıştır. Partimiz, yöneticileri ve belediye başkanlarının terörize edilerek yalan haberlerle kamuoyunun yanlış yönlendirilmesini kınıyoruz. Bu yönlü yalan yanlış haber yapan medya organları hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiyoruz. Halkımızın ve demokratik kamuoyunun bu tür haberlere itimat etmemesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına, Belediye Başkan Yardımcıları İsa Bor, Bişar Mavigöz ile DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel, DTP Genel Meclis Üyesi Hakkari Sorumlusu Şilan Emiroğlu ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

(NT-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title