Haberler

Başkan'dan Küçük Menderes Müjdesi

Büyükşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerin en önemli çevre problemlerinin çözümü için projeler geliştiren Büyükşehir Belediyesi, Küçük Menderes Havzası'nı kirlilikten kurtaracak üç tesisten birinin inşaatına start verdi. 40 bin nüfusa göre projelendirilen Ayrancılar-Yazıbaşı Biyolojik Arıtma Tesisi'nin temeli, Torbalı Kaymakamı Nihat Kaynar ile Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Ayrancılar Belediye Başkanı Ahmet Özkan ve Yazıbaşı Belediye Başkanı İbrahim Cinkılıç başta olmak üzere çok sayıda belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Torbalı Kaymakamı, meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı bir törenle atıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, 2009'un Mart ayında bitirilmesi planlanan tesisin, takvimden önce tamamlanıp devreye alınması için yüklenici firmadan talepte bulunarak, "Ne kadar erken bitirirsek, doğayı o kadar daha az kirletmiş oluruz" dedi. Başkan Kocaoğlu, Küçük Menderes Havzası'nı kirlilikten kurtaracak üç tesisten biri olan Ayrancılar-Yazıbaşı Biyolojik Arıtma Tesisi'nin ardından, Bayındır ve Torbalı tesislerinin yapımına da kısa süre içinde başlayacaklarını müjdeledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ayrancılar'daki temel atma törenine gelişinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Başkan Kocaoğlu, törendeki konuşmasında; Küçük Menderes Havzası'nın, Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki yerleşimlerinde tüm evsel atıkları arıtmak için üç ayrı arıtma tesisi planladıklarını söyledi. Kocaoğlu, "Bunlar Bayındır, Torbalı ve Ayrancılar-Yazıbaşı arıtması. Temelini attığımız bu arıtma tesisi 53 bin metrekare alan üzerine kuruluyor. 40 bin nüfusa göre planlandı. Tesis, gelişime açık olarak projelendirildi ve ihtiyaca göre kapasitesi iki kat arttırılabilecek. 4 milyon 330 bin YTL'ye ihalesini yaptık" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Bayındır Arıtma Tesisi'nin de yakında temelini atacaklarını müjdelerken, Torbalı arıtmasına da kısa bir süre içinde başlayacaklarını söyledi ve ekledi, "Küçük Menderes'in suyunu temizlerken, bu suyu küresel ısınmaya karşı özellikle kış aylarında nasıl kullanabiliriz sorusunun cevabını da araştırmaya başladık. Üç arıtma tesisi ile Küçük Menderes Ovası'ndaki yerleşimlerin evsel atık problemini halletmiş olacağız. Hem toprağın ve suyun kirlenmemesi için, hem sürdürülebilir üretim için hem de katma değeri yüksek ürün için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk defa Tarım Park ve Bahçelerden Sorumlu Daire Başkanlığı kuran, tarıma verdiği önemi gösteren, organik tarım çalışmalarını başlatan bir belediye olma onurunu yaşıyoruz. Bunlar daha başlangıç. Yerelde kalkınmanın nasıl gerçekleşeceğinin ipuçlarıdır. Tarımda, sanayide, hizmet sektöründe İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmirlilerin önderliğinde bu kenti kalkındıracağız. Amacımız yaşam standardını yükseltmek. Kentliye konforu yaşatmak ve mutlu etmektir. Bunun için çalışıyoruz" Pamucak sahili, Selçuk, Efes ve Kuşadası'nın da Küçük Menderes'in taşıdığı kirlilikten etkilendiğine dikkat çeken Kocaoğlu, "Deniz kirleniyordu. Bu üç arıtmanın tamamlanmasının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi, göğsünü gere gere 'Ben Küçük Menderes'i temizlemek için görevimi yaptım' diyebilecektir. Temizlenmiş Küçük Menderes suyuyla, küresel ısınmaya karşı nasıl mücadele edebileceğimizin araştırmasını yapıyoruz; Bunun çalışmalarını bugünden başlatmak zorundayız. Tarımdan artan suyu değerlendirmek zorundayız. Küresel ısınmanın getirdiği kuraklık da çok önemli. Kuraklıkla mücadele için suyu tasarruflu kullanmalıyız" dedi.

Ayrancılar Belediye Başkanı Ahmet Özkan, "Yıllar öce yapılması gereken bu yatırım, bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından gerçekleştirilmektedir. Halkım adına takdirle karşılıyorum" dedi. Yazıbaşı Belediye Başkanı İbrahim Cinkılıç ise, bir beldenin güzelliğinin temizliğinden belli olduğunu belirterek, "Bugüne kadar burada yapılan en güzel şey; bu arıtma tesisinin temelini atıyor olmamızdır. Bu bizim için bir talihtir. Yazıbaşı ve Ayrancılar beldelerinin tüm dereleri bu tesis sayesinde temizlenmiş olacak. Üstelik bu arıtmadan çıkacak suyun da tarıma çok büyük faydası olacaktır. Başkan Kocaoğlu'na candan teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da, Başkan Kocaoğlu'na, Torbalı ve beldelerine yaptığı hizmetlerden dolayı minnet duyduğunu söyledi.

(YK) 04.06.2008 15:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title