Haberler

Başkan Çalkaya: "Halkın Sevgisini Kimse Satın Alamaz"

Balçova’da on yıldır yaptığı hizmetler ile Balçovalı’nın kalbini kazanan Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya üçüncü dönem için kolları sıvadı.

Balçova'da on yıldır yaptığı hizmetler ile Balçovalı'nın kalbini kazanan Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya üçüncü dönem için kolları sıvadı. Bir aydır sokak sokak insanlara dokunarak seçim çalışması yapan Başkan Çalkaya rakiplerine "Halkın sevgisini nasıl satın alacaksınız" diye sordu.

Balçova'da rutin belediye hizmetlerinin dışında eğitim, güvenlik, sağlık ve spor alanlarında yaptığı ücretsiz hizmetler nedeniyle Balçovalıların kalbini kazanan Mehmet Ali Çalkaya, seçim çalışmalarına sokaklarda devam ediyor. Hergün 6 ayrı yerde ev ve sokak toplantı yaparak yaptığı ve yapacağı hizmetleri anlatan Çalkaya, halkın yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Özellikle televizyonlarda haberlerinin fazla çıkmadığını, çok fazla canlı yayınlara katılamadığını anlatan Başkan Çalkaya "Benim seçimlerde medya için ayıracağım çok fazla bütçem olmadı. Ancak bir şekilde yeni dönem projelerimizi sizlere anlatmak zorundayım. Ben de sokak sokak, ev ev gezerek bunu yapıyorum" diyerek projelerini kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara anlattı.

Balçova Halkı'nın bu seçimlerde kendisine gösterdiği ilgiden gurur duyduğunu ifade eden Başkan Çalkaya "Ben on yıldır sizlerin arasındayım. Tüm hizmetlerimizi halka eşit olarak götürüyoruz. Tek istisna durum maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız. Onlara ayrıcalık yapmak zorundayım. Geçim sıkıntısı çeken, hastane parasını ödeyemediği için cenazesini bile alamayan vatandaşım varken, tüp parası olmadığı için çocuklarını banyo yaptırmadan okula götürmek zorunda olan anne varken ben onlara yüz çeviremem. Eğer yüz çevirirsem bu ilçede başım dik ben belediye başkanıyım diye yürüyemem. Ben insanlara dokunuyorum. Onların sadece iyi gününde değil kötü gününde, dar gününde yanında oluyorum" diyerek kapı kapı yaptığı hizmetlerin özünü anlattı.

Rakiplerinin eleştirileriniher zaman önemsediğini ifade eden Mehmet Ali Çalkaya "Ancak bu seçimlerde farklı bir yapı oluştu. Seçim öncesinde şubat ayına kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapanlar hatta aday olanlar bir anda farklı partilerde mevzilendi. Siyasi düşünceleri değişmiş olabilir dedim normal karşıladım. Ancak aynı kişiler kozmik ofislerde benim aleyhimde video kayıtları çekmeye başlayınca, afişlerimin üzerine korsan yazılar asmaya başlayınca bir de yüzlerce milyar lira harcayarak bunları televizyonlarda anlatmaya başlayınca olayın farklı bir amaçla kurgulandığını anladım. Onların amacı Türkiye'nin değişik bir atmosferden geçtiği bu günlerde sadece bana değil partimize de bir zarar vermek. Ancak Balçova Halkı buna izin vermedi. Sokaktaki vatandaş kimin kendisine hizmet etmek istediğini, kimin ilçenin rantından yararlanmak istediğini çok iyi biliyor. Bu güzel insanları bir çocuk gibi kandırabileceklerini zannettiler ama Halkın bize olan sevgisi karşısında bütün planları çöktü" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ali Çalkaya Balçova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title