Haberler

Başkan Bozkurt'tan Kalabak sıkıntısına öneriler Açıklaması

Güncelleme:

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Kalabak su dağıtımında yaşanan sıkıntının çözümü için deponun yakınında kurulacak çeşmeler ile vatandaşlara bir süreliğine ücretsiz dolum sağlanmasını ve suyun dışarıya satışı yapılan 8 litrelik pet şişeler ile halka ulaştırılmasını önerdi.

Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından dağıtımı yapılan ünlü Kalabak suyunda yaşanan sıkıntı sürerken, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, yaşanan dağıtım probleminin önüne geçmek için önerilerde bulundu. Vatandaşlara su dağıtımı için ESKİ Genel Müdürlüğünün dışarıya satış yaptığı 8 litrelik pet şişelerin kullanılmasını öneren Bozkurt, bunun yanında sorun çözülünceye kadar Kalabak su deposunun çevresine kurulacak çeşmelerden ücretsiz su dağıtımını tavsiye etti.

"Damacana yoksa bu şişelerle dağıtım yapsınlar"

Kalabak suyundaki asıl sıkıntının damacana olduğunu belirten Kadir Bozkurt, Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşlara suyun ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından dışarıya satışı yapılan 8 litrelik pet şişeler ile ulaştırılmasını önerdi. Bu sayede insanların susuz kalmayacağını belirten Bozkurt, "İnönü ilçesindeki çeşme sularıyla ilgili konuyu Eskişehir'deki su sorununa bağladılar. Tarihi geçmiş damacanalarla su veriliyordu. Daha sonra İnönü'yü de işin içine dahil edildi. İnönü'de suları çeşmelerden veriyoruz. Vatandaşlarımız ücretsiz dolduruyor. Yalnız Kalabak suyundaki sıkıntı su değil. Kalabak suyu var, fakat suyu taşıyacak, insanlara ulaştıracak damacana yok. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bunun için de çok basit önerilerim var benim. Birincisi, Kalabak deposunda ESKİ Genel Müdürlüğünün dışarıya satışını yaptığı 8 litrelik pet şişeler var. Bu şişeleri insanlara su dağıtıcıları ile beraber gönderebilirler. Ücretini de çok cüz'i bir şekilde belirlerler. İnsanlar susuz kalmamış olur. Damacana yoksa bu şişelerle dağıtım yapsınlar. Bütün imkanlarını seferber etsinler. İnsanlara yazık günah değil mi? Susuz bırakıyorsunuz insanları" ifadelerini kullandı.

"25-30 tane çeşme ile vatandaşlar sorun bitene kadar ücretsiz olarak doldursun"

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, problem ortadan kalkana kadar Kalabak deposunun çevresine açılan çeşmeler ile ücretsiz su dağıtımı yapılmasını önerirken şu şekilde açıklamalarına son verdi:

"İkinci önerim de, Kalabak deposunun oraya 25-30 tane çeşme ile susuz kalan vatandaşların sorun bitene kadar ücretsiz su almalarını sağlayabilirler. Bu süreç içerisinde de belediye parayı düşünmesin. Belediye zaten paradan önce insanların sağlığını düşünür. Hizmet böyle olur. Bu öneriler uygulanırsa su sıkıntısının kalmayacağını düşünüyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Bozkurt Eskişehir Susuz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title