Haberler

Başkan Binzet, 3 Aralık Engelliler Gününü kutladı

Güncelleme:

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayarak açıklamalarda bulundu.

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayarak açıklamalarda bulundu.

Başkan Burak Binzet, engelli yurttaşların tüm kamu hizmetlerine ve toplumsal yaşamın her alanına eşit şekilde erişebilmeleri için tüm engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Binzet, "Engelli vatandaşlarımızın yaşamı kolaylaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli yurttaşlarımızın tüm kamu hizmetlerine ve toplumsal yaşamın her alanına eşit şekilde erişebilmeleri için tüm engeller kaldırılmalıdır. Eğitimde, sağlıkta, istihdamda yaşadıkları dezavantajı ortadan kaldırmak için pozitif ayrımcılık sağlanmalıdır. Çevreye uyumlarını sağlayacak, üretkenliklerini artıracak, yaşamlarına kalite katacak her türlü devlet desteği verilmelidir. Yerel yönetimlerin sorumluluğu altındaki tüm alanlar engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun düzenlenmelidir.

Eğitimin her kademesinde, her engel grubunun durumuna ve ihtiyaçlarına uygun altyapı ve teknolojik olanaklar sağlanarak eğitim kalitesi yükseltilmeli, meslek ve sanat edinmelerine özen gösterilmeli, engelli çocukların gelişim düzeylerine göre, sağlıklı, verimli, üretken ve dışa açık olma bilinçlerinin geliştirilmesi hedef alınmalıdır" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Dünya Engelliler Günü Adıyaman Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title