Haberler

Başkan Baran: "Başarımızda En Büyük Emek Teşkilatlarındır"

AK Parti Körfez İlçe Teşkilatı’nın İstişare Kurulu Toplantısında konuşan Başkan İsmail Baran, “Kocaeli’de ‘belediyecilik’ Türkiye’ye örnek.

AK Parti Körfez İlçe Teşkilatı'nın İstişare Kurulu Toplantısında konuşan Başkan İsmail Baran, "Kocaeli'de 'belediyecilik' Türkiye'ye örnek. Bu başarıda en büyük emek sizlerin" dedi

AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'İstişare Kurulu Toplantısı'na; AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve il yöneticileri, Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt, Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Denli ve Selattin Kabadayıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, eski ilçe başkanları, Körfez İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ve yönetimleri ile istişare kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran söz aldı. Başkan Baran, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, "Bizler de önemli bir süreci geride bıraktık; kongrelerimizi tamamladık. Türkiye'de özellikle belediyecilik anlamında güzel işler oluyor. Bunu Kocaeli'nin ve Körfez'in dünü ile bugününe bakarak görebiliyoruz. Ben 44 yıldır Körfez'de ikamet eden biri olarak Körfez'deki gelişim ve dönüşümü çok iyi biliyorum" dedi.

Kocaeli'deki belediyecilikteki başarının sandığa da yansıdığını belirten Başkan İsmail Baran, "Bugün 12 ilçe belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz AK Parti kadrolarında. Bu büyük bir başarı. Ama bu başarıdaki en büyük emek teşkilatlarındır. Göreve geldiğimiz günden bu yana Körfez için önemli işlere imza attık. 3 yılda 300 milyon liralık yatırımı hayata geçirdik. Belediye gücüyle sadece kendi projelerini değil; Üniversite ve hastane yapan, bakanlık projelerine de destek veren bir belediye olduk" şeklinde konuştu.

Eğitime verilen desteği her zaman önemsediğini belirten Başkan İsmail Baran, "Bizim milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına, bayrağına bağlı gençliğe ihtiyacımız var. Onları bu eğitim yolculuğunda yalnız bırakmayacağız. Bu yıl üniversite öğrencisi 3 bin 150 öğrencimize burs veriyoruz. Spor okullarımızda 15 branşta 4 bin evlada spor eğitimi veriyoruz. Bu yıl yapımına başlayacağımız 5 spor kompleksimizin tamamlanmasıyla birlikte bu sayıyı 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini sarf etti.

Başkan Baran'ın ardından AK Parti Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt kürsüye çıktı. "2018'i seferberlik yılı olarak görüyorum. Sefere çıkmak bizden, zafer Allah'tan" diyen Şener Söğüt, "Partimiz kurulduğu günden bu yana istişareye önem verdik. 15 yılda 11 seçimi geride bıraktık ve başarımızda istişarenin katkısı büyük" dedi.

"Coşku ve heyecanla, birlik ve beraberlik içerisinde kongrelerimizi tamamladık. Gerçekten güzel bir süreç oldu" diyen Söğüt "Şimdi Körfez'de mahalle teşkilatlarımızla ilgili yapılandırma çalışmamız var. 20 mahallede atamalarımızı gerçekleştirdik. Onlar da mahalle teşkilatlarımızı oluşturdular. Bu aile bugüne kadar bütün seçimlerden nasıl zaferle çıktıysa; 2019 yılında da aynı başarı ve zaferle alnının akıyla çıkacaktır. Ben 2018'i seferberlik yılı olarak görüyorum. Sefere çıkmak bizden, zafer Allah'tan. 2019 yılında da şanlı zaferlerimize yeni zaferler ilave edeceğiz" sözlerini kullandı.

Söğüt'ün ardından Milletvekili Zeki Aygün söz aldı. Aygün de istişarenin önemine vurgu yaparak, "Her seçim öncesi 'bu seçim önemli' diyoruz. Ama o günkü konjektöre göre önem arz ediyor. Partiler arası yarış vardı. 2019 partiler arası iktidar olma yarışı değil. 2019 küresel güçlerle ve iş birlikçileriyle mücadele yarışıdır. Türkiye ile ekonomik yönden bir sıçrama eşiğine gelmiştir. 4-5 yıldan bu yana Türkiye'yi engellemeye çalışıyorlar. ya birinci lige çıkacağız ekonomik yönden ya da alt lige düşeceğiz. Mücadelenin aslı bu" dedi.

İl Başkanı Şemsettin Ceyhan da konuşmasında, kongre sürecinin başarıyla tamamlandığını belirterek, "Şu anda kongrelerimizi bitirdik. Her kongre kendi içerisinde kırılmışlıklar oluşturur. Bu normaldir. Yüzlerce kişinin içinde 25 kişilik liste yapmak kolay değil. Bir anne evladına kızabilir, küsebilir ama evladını yok saymak gibi bir lüksü olmaz. O yüzden davaya küsmek ya da yok saymak gibi bir durum olamaz. Çünkü önümüzde zor bir süreç var. Her seçim için 'zor' diyoruz ama bu seçim gerçekten zor geçecek. Dünya bir oldu ve AK Parti'yi bölme derdinde. 2018 ne tatil ne dinlenme zamanı değil. Eğer ter akıtıp iyi mücadele edersek, 2019'da gözyaşı dökmeyiz" ifadelerini kullandı.

Ceyhan'ın konuşmasının ardından İlçe Başkanı Şener Söğüt, Belediye Başkanı İsmail Baran, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve Milletvekili Zeki Aygün istişare kurulu üyeleri tarafından yöneltilen soruları cevapladı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İsmail Baran Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title