Haberler

Başkan Aziz Kocaoğlu'ndan 'İzmir Köy' Çıkışı

Küçük Menderes'in evsel, endüstriyel ve tarımsal kirlilikten kurtarılması için çevre yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki 11. arıtmayı da açtı. Bayındır Hasköy'de kurulan tesisin açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Tarihin en eski, en verimli ovalarından birine yeniden hayat vereceğiz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Küçük Menderes Havzasını kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliği kapsamında bölgenin 11. arıtma tesisini de hizmete aldı. Havzada Güneybatı, Urla, Urla Yüksek Teknoloji, Menderes (Havza), Özdere, Seferihisar, Doğanbey, Bayındır, Torbalı ile Ayrancılar - Yazıbaşı ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bayındır Hasköy'deki arıtma tesisini de törenle açtı.

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 13 yıllık süreçte İzmir'in temiz su ve atık su arıtma tesisleri konusunda tarihi nitelikte yatırımlara imza attıklarını belirtti. Kocaoğlu, "Göreve geldiğimizde iki arıtma tesisimiz vardı. Bu dönemde Gördes'ten gelen suyun arıtılması için bir temiz su arıtma tesisi yaptık. Sarıkız kuyularında, Manisa'da Celal Bayar Üniversitesinin orada Çullu kuyularında, Halkapınar'da, Menemen kuyularında temiz su arıtma tesisleri yaptık. Şimdi Çeşme'deki arıtmayı rehabilite ediyoruz. Aliağa'daki arıtmayı yeniden yapıyoruz. Diğer arıtmaların da kapasitesini artırıyoruz. Ana şebekede arıtma yapmadan sisteme su vermiyoruz. Göreve geldiğimizde sadece Tahtalı ve Balçova barajının suyunu arıtıyorduk. Bugün bütün yer altı ve yer üstü sularını arıtıyoruz" dedi.

"Neyi hedeflediğimizi hepiniz biliyorsunuz"

Atık su arıtma tesisleri konusundaki çalışmalarını da anlatan Başkan Kocaoğlu, "Göreve geldiğimizde Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi açılmıştı. Güneybatı arıtmamız vardı. Bir de Tahtalı havza arıtmanın temeli atılmıştı. Başka da bir arıtma tesisimiz yoktu. O günden bu yana Urla, Seferihisar, İYTE, Doğanbey Ürkmez, Özdere Gümüldür, Ayrancılar Yazıbaşı, Menderes Havza, Bayındır'da atık su arıtma tesisi yaptık. Bugün Hasköy'ü açıyoruz. Tire'de çalışmalarımız sürüyor. Kiraz, Birgi gibi bölgelerde paket arıtmalar yaparak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kemalpaşa'da Nif Arıtmayı yaptık. Menderes'te, Aliağa'da, Yeni Foça'da arıtma tesisi yoktu. Sadece Yeni Foça için 120 milyon TL civarında kaynak ayırdık. Çeşme'deki arıtmayı geliştiriyoruz. Bergama'da, Ödemiş'te arıtma var, onların geliştirilmesi ve isale hatları konularını çalışıyoruz. Beydağ, Kiraz, Ödemiş, Bayındır, Tire ve Torbalının beldelerinde arıtma planlama çalışmalarımız devam ediyor."

İzmir'de Bakırçay, Gediz, Küçük Menderes ve Tahtalı olmak üzere dört havzanın bulunduğuna dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, Tahtalı'nın İZSU sayesinde Türkiye'nin en iyi korunan su havzası olduğunu belirterek, yaptıkları yatırımlarla diğer havzaları da büyük ölçüde koruma altına aldıklarını dile getirdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, Küçük Menderes'i 70 yıl önceki durumuna kavuşturmak için çalıştıklarının altını çizerek, "İlçe belediyeleri altyapı gibi maliyeti yüksek işleri yapacak bir yapıda değil. Onları suçlamak hiçbirimizin haddi değil. Günlük 600 ton çamur çürütme kapasitesine sahip tesisimizin ihale bedeli 4 yıl önce 61 milyon 500 bin TL'ydi. Yine Çiğli'de 4. faz için 81 milyon TL'ye ihaleye çıkmıştık. İzmir olarak çevre konusunda zaten Türkiye'de çok büyük farkla öndeyiz. Bizim hedefimiz İzmir'i dünyada bugün en ileri olan Kuzey Almanya ile yarıştıracak duruma gelmektir. 3 senedir tesisi yapacak araziyi İzmir çukurunda bulamadık. Şimdi bir yer bulduk. Her bakımdan mutabık kaldık. Önümüzde bir hukuki süreç var. Dava lehimize biterse 1,5 ay içinde ÇED raporunu alıp, 2017 yılında ihaleye çıkmış olacağız. Küçük Menderes Ovası İzmir'i de Ege Bölgesi'ni de yetiştirdiği ürünlerle ve ürün çeşitliğiyle besleyebilecek bir ovamız. Tarıma, kırsala, hayvancılığa nasıl baktığımız, kırsal kalkınmayla neyi hedeflediğimizi hepiniz biliyorsunuz. Küçük Menderes'teki üreticilerin bir şansı var. Aynı şansı Gediz, Tahtalı, Bakırçay'da bulamıyoruz. Bu şans kooperatif örgütlenmeleridir. Bir çiftçi çocuğu olarak bana tarımla ilgili hayalimi gerçekleştirme şansı veren buradaki kooperatif örgütlenmelerine sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"'İzmir köy, geri kalmış' diye olumsuz propaganda yapıyorlar"

Kocaoğlu, son olarak şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediye Başkanın kim olduğu kente bakışından belli oluyor. Toprağa mı, sağlığa mı, tarımın kalkınmasına mı, tarihin ayağa kalkmasına mı ağırlık verecek? Belediye başkanının farkı insana bakışından, yaptığı yatırımlardan ortaya çıkıyor. Bizim nüfusumuz 4 milyon 200 bin. Norveç kadar nüfusumuz var. 13 senedir yaptığımız bütün yatırımları hep Türkiye'deki en ucuz fiyata mal ettik. İhalelerimizi hep şeffaf yaptık. Herkes girdi, teklifini verdi. Biz de inceledik, uygun teklif sunana işi verdik. Bu yatırımları çalmadan, çaldırmadan, çalışarak tüm ekibimizle beraber gerçekleştirdik. Belediye başkanlığımızın birinci döneminde 2 milyar TL, ikinci dönem 4 milyar 500 bin TL yatırım yaptık. 3. dönemin ilk 3 yılında ise 8,5 milyar liralık yatırım yapmış olacağız. Her dönem ikiye katlayarak yatırımlarınızı sürdürüyoruz. İzmir'e söz söylüyorlar. 'İzmir köy, geri kalmış' diye olumsuz propaganda yapıyorlar. Bunu da daha çok dışarıdan İzmir'e gelen siyasetçiler yapıyorlar. 2016 yılında Ege Bölgesi illerinin devlete verdiği vergi ve aldığı paylar yayınladı. Sonuç; İzmir 52 milyar lira vergi vermiş, kamu görevlilerinin maaşına varıncaya kadar devletten 13 milyar lira para almış. Nasıl oluyor? Hem köy, hem geri kalmış. Dilin kemiği yoktur. Sözler incitici olabilir; ama rakamlara doğru baktığınızda İzmir'in ne yaptığı, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ne yaptığı ayan beyan ortaya çıkar."

Bayındır'ın Arıkbaşı, Çırpı, Hasköy ve Havuzbaşı yerleşimlerinin evsel atık sularını arıtan tesis, Hasköy ve Gerenler Mahallesi sınırları içerisinde 10 bin metrekarelik alanda yer alıyor. Günlük 2 bin metreküp artıma kapasitesiyle yaklaşık 10 bin kişinin atık suyunu arıtacak kapasiteye sahip tesiste, ileri biyolojik yöntemlerle arıtma yapılıyor. Öte yandan, Arıkbaşı, Çırpı, Hasköy ve Havuzbaşı mahallelerinin evsel atıklarının alınarak tesise iletilmesi amacıyla yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda atık su iletim hattı ile iki adet terfi merkezi imal atı da yapıldı. İletim hattı ve elektrik temini ile birlikte yapılan yatırım miktarı 12.8 milyon liraya ulaştı. Hasköy arıtma tesisinin de devreye girmesiyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin K.Menderes havzasında kurduğu arıtma tesisi sayısı 11'e çıktı. İZSU, havzanın 12. arıtma tesisini de Tire'de kuruyor. 2009 yılında Bayındır'da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan arıtmanın ardından Hasköy, ilçenin ikinci ileri biyolojik atık su arıtma tesisi oldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziz Kocaoğlu Menderes Hasköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title